Doven willen ondertiteling van tv-commercials

Is net in het Europarlement in Straatsburg het EG wetsvoorstel 'Televisie zonder grenzen' aangenomen, als gevolg waarvan bij voorbeeld RTL -want in Luxemburg gevestigd- niet langer verplicht kan worden om programma's te ondertitelen voor doven en slechthorenden, wil deze laatste bevolkingsgroep in Nederland ondertiteling van … tv-reclame. De Nederlandse Vereniging Voor Slechtshorenden (NVVS) pleit daarvoor, meldt vakblad Adformatie. De wens komt

niet uit de lucht vallen, want de Publieke Omroep, die wel, moet veel meer programma's ondertitelen, volgens de onlangs uitgebreide Mediawet. NVVS-directeur Joop Beelen, wil hele reclameblokken graag ondertiteld zien. ‘'Gezien het feit dat er in Nederland anderhalf miljoen slechthorende zijn, is dit voor adverteerders ook commercieel interessant. Zo'n grote doelgroep wil je als bedrijf toch niet negeren?'' Volgens hem wordt dat in de VS al aangeboden.

Wat de Bond van Adverteerders (BVA) en -niet onbelangrijk- de reclamemakers vinden van dat pleidooi vermeldt het artikel niet.

Lees ook:Onderzoeker Ergo bepleit: ‘Tv-commercials voor doven ondertitelen’
Lees ook:‘Lawaai van reclamespotjes binnenkort aangepakt’
Lees ook:Programmamakers willen Nederland 2 als reclamevrije kwaliteitszender
Lees ook:Waarom ‘reclamevrij’ de Publieke Omroep schaadt
Lees ook:DWDD €50.000 beboet voor reclame Yvon Jaspers-servies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.