Categorie: "Reclame-parodie"

Wat zou Sylvana Simons van dit wasmiddel spotje vinden?

Wat zou Sylvana Simons van dit oude Italiaanse wasmiddel spotje vinden, vroeg mijn trouwe tipgever LS zich af. Kan er een glimlach vanaf? Wat ze vindt van die veel ergere Chinese, die daar nu in de ban is gedaan, kunnen we wel raden. Zie het VERHAAL op de site van Metro plus gewraakte spotje. Er zijn zelfs excuses voor aangeboden. Niet voor het plagiaat, nog ;-) .

Engelse Koningin, Charles, Camilla en Harry in Moederdag-spotje The Body Shop

Zondag 10 mei is het pas moederdag, maar in Engeland heeft The Body Shop al een inhaakspotje geproduceerd: een prachtparodie over de Engelse Koninklijke familie en de Koningin in het bijzonder. Een mooi inkijkje in Buckingham Palace wordt ons zo gegund, haha. Met een serieuze ondertoon uiteraard: ”Treat you Mum like a Queen t

Johnnie Walker-reclame misbruikt als anti-alcohol poster

Johnnie WalkedWie aan Johnnie Walker denkt, denkt aan whisky. En vermoedelijk ook aan de fraaie Walking-campagne (zie ook). Via Team.BHP, een Indiase website over auto’s -ja, we kijken ook ver over de grens om Reclamewereld goed te bevoorraden met opvallende reclame- hebben we deze ‘advertentie’ links weten te bemachtigen. Wie ‘m gemaakt heeft, deze If you drive, don’t drink-uiting als parodie, geen idee, maar goed is hij wel. En misschien, heel misschien kan Johnnie Walker deze anti-alcohol tijdens het rijden- uiting nog wel waarderen ook.

Johan Cruijff en Louis van Gaal kussen elkaar in Benetton-reclame

Johan Cruijff en Louis kussen elkaar in uiting Benetton!! Tja. Nou, om eerlijk te zijn, dit is géén uiting van Benetton, maar had ‘t wel kunnen zijn, op nationaal niveau dan. Dit is een snel gemaakte, maar prima parodie op de advertenties met de zoenende regeringsleiders, maar ook met de paus, van vanochtend, hier op Reclamewereld. Die waren wel echt. Deze spontane inhaker is gemaakt door Theo Imhoff, creatief directeur van reclamebureau BBC. Het UNhate ontbreekt opvallend, links bovenaan in de uiting.  Imhoff: ”Vind het UNhate zo dubbelop. Plaatje spreekt zo UNhate genoeg uit.” En nu maar hopen dat deze posting Benetton’s logopolitie ontgaat ;-)

Haar huid is zó glad, dat haar panty afglijdt… (Nivea-parodie)

Een vrouw stapt uit de lift, lange benen, hoge hakken, kort rokje … De camera volgt haar geduldig. En dan gebeurt wat opmerkelijks. Deze parodie-commercial met als doelwit het smeerseltje Nivea Body Smooth Sensation, komt helemaal uit Zuid-Korea. De reclameschool van de Universiteit van Chosun maakte de spoof, als we Utalk- marketing mogen geloven. Dat spul maakte haar huid zó zacht en vooral zó glad, dat … .

Parodie op Heinekens Walk-in fridge van basketballers VS (Cavaliers)

De Cavaliers uit Cleveland, vermaard Amerikaans NBA-basketbalteam, liet een spoof/parodie maken op Heineken’s succesvolle Walk-in fridge commercial. Met veel reclame voor sponsor Nike. Het duurt wat lang om erin te komen, maar dan… Wel leuk, en eervol, als dat met je commercial gedaan wordt. Helemaal in Amerika ook nog. BTW: A.s. zaterdagavond is overigens de opvolger te zien op de Nederlandse tv, met, naar verluidt, de Walkin’ fridge met ‘n lopende koelkast. Geen idee op welke zender en hoe laat. Gokje: wellicht als iedereen met z’n bordje op schoot zit, rond 7 uur?

Gadver…tising, deze reclame voor Soft Silk-toiletpapier

Aars- of Reetvertising? In ieder geval Gadver…tising.  Deze toilet-papier dispensers komen uit Denemarken en worden gesponsord door wc-papiermerk Silk Soft daar, dat zo graag wil laten zien dat dat papier 100 pct gerecycled is… Bahvertising (kan ook nog) is geen fake, lijkt het, het reclamebureau chter dit publiciteitsstuntje schijnt So Far te heten. Gearriveerd via AdFreak en twitteraar Hospes.

Voor de borsten: een scheutje bronwater van Sainte-Pramme

Saint-Pramme, de ultieme borstlesser.” Haha. Een reclameparodie uit Vlaanderen, waar ze ook van prammen weten. Uit de eeuwenoude Sainte-Pramme bronnen, diep verscholen in de Vogezen. Geen idee uit welke Belgische tv-show dit grappige filmpje komt – en welke commercial is geparodieerd. Maar maakt niet. En óók voor op de werkvloer, ideaal. ”Niet alleen bij inspanning, ook bij ontspanning.” Via McHansie.