Garantieclaim elektrische fiets Stella Fietsen ‘misleidend’ zegt Reclame Code Commissie

[ZIE PS onderaan]     ‘s Lands reclame waakhond, de Reclame Code Commissie, heeft vanmiddag een ‘Alert‘ rondgestuurd over Stella Fietsen. Dat adReclame Code logoverteert ten onrechte met ‘5 jaar garantie’ op elektrische fietsen volgens de commissie (zie site van Stella vanmiddag nog-red.). ”Zowel in haar informatiebrochure, een bij die brochure gevoegde brief en in een advertentie geeft Stella Fietsen ‘5 jaar garantie’ op elektrische fietsen. Deze garantie van vijf jaar geldt echter alleen voor het frame van de fietsen. Voor alle overige onderdelen, zoals het aandrijfsysteem, het batterijpakket en de voorvork, is de garantietermijn twee jaar,” aldus het persbericht. De RCC is van oordeel (link naar uitspraak-red.) dat adverteerder in haar reclame onvoldoendeduidelijk maakt dat de aangeprezen garantieperiode van vijf jaar alleen voor het frame geldt en niet voor alle andere onderdelen, die bij een elektrische fiets essentieel zijn. ”De Commissie beschouwt deze wijze van reclame maken als misleidend en oneerlijk. De Commissie heeft besloten deze uitspraak onder de aandacht te brengen van een breed publiek, omdat Stella Fietsen al eerder is aanbevolen om in haar reclame-uitingen duidelijkheid te geven over de beperkingen van de garantietermijn van vijf jaar en adverteerder niet of onvoldoende aan die aanbevelingen heeft voldaan.” Aldus het persbericht van vanmiddag.

PS Stella Fietsen reageerde vanmiddag dat de lezing van de RCC niet klopt en dat er op de site duidelijk vermeld staat garantie ‘tot’ 5 jaar en 2 jaar op ‘losse onderdelen’, zoals b.v. een accu. Of dit ‘tot’ er recent na de ‘Alert‘ van de RCC aan is toegevoegd kunnen wij niet beoordelen. Wel zegt Stella wel dat dat qualificerende zinnetje over garantie van 2 jaar op losse onderdelen onlangs is toegevoegd om eea ‘extra duidelijk’ te maken. De Reclame Code Commissie was vrijdagmiddag niet voor commentaar beschikbaar, maar liet vandaag/maandag 30/11 na contact met ons weten dat er geen reden was tot rectificatie van het oorspronkelijke bericht van de RCC.

Stella garantie

Lees ook:Stella Fietsen zegt ‘Bedankt!’ in advertentie over reclame en verkoopsucces e-bikes
Lees ook:Gratis e-bike van de zaak in reclame Stella Fietsen
Lees ook:Anita Witzier is ‘verrast’ over Stella e-Bikes want volgt zeker geen reclame
Lees ook:Veiligheidswaarschuwing bepaalde dames E-bikes van Sparta per advertentie gemeld
Lees ook:Reclame voor afslankproduct Nuvoryn ‘misleidend’ zegt Code Commissie

Eén reactie op “Garantieclaim elektrische fiets Stella Fietsen ‘misleidend’ zegt Reclame Code Commissie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.