Michael van Os neemt na 10 jaar bloggen afscheid van Reclamewereld

Hallo mensen, trouwe volgers van deze, site, Reclamewereld.blog.nl. Een mededeling. Na tien jaar ben ik met bloggen hier gestopt, per vandaag om precies te zijn. De laatste berichten zijn hier zaterdag geplaatst. Sinds de start in juli 2006 hebben 14.300 bMvO 30 juli 2016erichten van mijn hand op dit blog over reclamezaken gestaan. Reclamewereld sloot 2015 af met in totaal, volgens StatCounter, ruim 751.000 page views, waarvan ruim 605.000 unique visits. Bepaald niet slecht, al zeg ik het zelf. Wie mij hier gaat opvolgen, en òf ik word opgevolgd, is nog niet duidelijk. De naam Reclamewereld.blog.nl, 10 jaar geleden bedacht door Blog Online-oprichter Ben Blog en ikzelf, is van Blog Online – en blijft hier. Sorry Frank Pels (zie ook cartoon onder dit bericht, van een trouwe en zeer gewaardeerde medewerker). Waarom stoppen? Kort samengevat: omdat het mooi is geweest. Met enige droefenis gezegd. Heel mooi. Bloggen, en zeker om het goed te doen, is bijzonder leuk werken, maar ook buitengewoon arbeidsintensief. Elke dag maar weer een bericht of 5 willen, nee, moeten produceren, want anders maak je geen behoorlijk online (massa media)reclamenieuws magazine voor consumenten en geïnteresseerden uit ‘het vak’ vind ik. En vaak ook tijdens weekends nog enkele actuele erbij: het is genoeg geweest.

Het wordt tijd om weer eens wat anders te doen met mijn vrije tijd, als pensionado zijnde. Bovendien: later deze maand word ik 72, dus is het ook de hoogste tijd voor een jongere kracht hier, of jongere krachten (KLIK hier voor meer info). Die de site hopelijk even onafhankelijk houden als ik altijd heb gedaan. En beseffen dat je er dan al helemaal niet rijk van wordt ;-) . Die vaak reclame-ontwikkelingen als ‘mooi’ of ‘nuttig’ omschrijven, maar ook de kritische noot niet schuwen. Reclame is gelukkig gewoon een bedrijfstak geworden. Een leuke, maar ook belangrijke. Wat behoeft geen vorm van reclame tegenwoordig… Waar zouden bedrijven en organisaties zijn zonder, zeg nou eerlijk?

Dank voor de aandacht voor mijn bloggen hier, ook adverteerders en reguliere reageerders en natuurlijk de mensen van Blog Online en mijn vele collega-bloggers.

Hartelijke groet, Michael van Os

 

PS Als persoonlijk contact is gewenst over bloggen, mail me: hele naam aan elkaar, hotmail.com erachter.

 

Lees ook:Cartoonist Frank Pels boos op Van Os omdat-ie stopt
Lees ook:Radioactive.blog.nl weer actief binnen Blog.nl-themanetwerk
Lees ook:Bericht Reclamewereld over reclame-uiting Swiss Sense 10.000 keer bezocht
Lees ook:Slimme sponsoring van Randstad: Secretaresseblog gelanceerd
Lees ook:Colofon

13 reacties op “Michael van Os neemt na 10 jaar bloggen afscheid van Reclamewereld

 1. Mark

  Het ga je goed Michael, dank voor alle mooie en interessante berichten in de afgelopen jaren! Veel plezier van gehad. Benieuwd of je opgevolgd gaat worden (en zo ja door wie). Time will tell. Hartelijke groet, een trouwe lezer

    /   Beantwoorden  / 
  1. Michael van Os

   @Mark: Van een trouwe lezer die ik helemaal niet ken, of denk te kennen, is het helemaal leuk om wat te horen. Zeker deze woorden. Dank!

     /   Beantwoorden  / 
 2. Margot

  Beste Michael, Het is goed en heel begrijpelijk dat je nu kiest voor je eigen vrije tijd. Je blog zal zeker gemist worden, tenzij zich een kundige en kritische opvolger aandient. Hartelijk dank en geniet van het leven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Michael van Os

   @Margot: Al vele jaren hadden we een prima zakelijk contact, ook in je vorige functies (en dat waren er wel wat ;-) . Dat zal ik zeker missen! En dank voor de goede wensen, Margot.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Hans van Dijk

  Jammer! Maar we verheugen ons nu al op pensionado.blog.nl. Groeten thuis.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Desmond Lissone

  Bedankt voor al die jaren Reclamewereld Michael!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ginette Lavell

  Bedankt voor je werk Michael, en bedankt voor de kans die je me begin deze eeuw bij Adformatie gaf. Ben heel benieuwd hoe je jouw vrije tijd gaat vullen, iets zegt me dat we toch wel weer op een of andere manier weer van je gaan horen. Dat hoop ik in ieder geval.
  Warme groeten, Ginette.

    /   Beantwoorden  / 
 6. wilbert

  Beste Michael,

  Het was al met al een lijvig boekwerk wat je bij elkaar geschreven hebt, en een waar ik graag in las. Het zal gemist worden, daar kun je van op aan,

  Alle goeds,

    /   Beantwoorden  / 
 7. Michael van Os

  @Hans van Dijk: Tja, maar de naam voor zo’n blog wordt dan toch eerder [email protected] ;-) . Groeten terug.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Michael van Os

  @Wilbert: Dank, ook voor de prettige samenwerking, Wilbert. We komen elkaar vast nog wel eens tegen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Michael van Os

  Ginette: Jeetje, das lang geleden zeg. Gelukkig is het goed afgelopen met je ;-) . Het ga je goed en wie weet treffen we elkaar nog wel eens, ja.

    /   Beantwoorden  / 
 10. Michael van Os

  Desmond: Dan voor je reactie Desmond, het ga je goed.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.