Radiospot ‘Herplaatsen’ Tempo-Team winnaar maand mei

De radiocommercial “Herplaatsen” van Tempo-Team van reclamebureau TBWA\Neboko -beluister ‘m hier-  is de winnaar van de maand mei in de ‘Radiocommercial van de maand’-verkiezing van het Radio Advies Bureau/RAB. Met deze nummer 1 positie is het spotje genomineerd voor de jaarlijkse RAB Radio Awards Publieksprijs 2012. De winnaar wordt op de voet gevolgd door Telfor’s Van X5 naar lijn 5 van N=5 en als derde eindigde de Duyvis’ borrelnotenreclame Knappers van reclamebureau DDB, meldt een persbericht. De radiocommercials zijn dus hier te horen. In bijgaand staatje is goed te zien hoe de drie commercials overkomen bij de diverse groepen radio-luisteraars. Meer over eerdere winnaars, het onderzoek en organisator RAB zie de overlees.

Onderzoeksverantwoording, eerdere winnaars & het RAB

Onafhankelijk marktonderzoeksbureau Ruigrok | NetPanel heeft in opdracht van RAB onderzoek gedaan naar de beste radiocommercial van de maand. Totaal 618 Nederlanders van 13-64 jaar hebben 20 radiocommercials beoordeeld. De totale steeproef is representatief voor de Nederlander van 13-64 jaar op basis van leeftijd en geslacht. De datacollectie heeft plaatsgevonden van 1 t/m 4 juni 2012. Het Radio Advies Bureau/RAB, dat zich profileert als ‘hét kenniscentrum voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met radio als reclamemedium noemt’ meldt verder in het persbericht: ”RAB treedt op als vertegenwoordiger van de landelijke en regionale publieke en commerciële radiostations en stimuleert met deze bundeling van krachten de ontwikkeling van het vakgebied radio. RAB is één van de opdrachtgevers van het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) en biedt ondersteuning aan adverteerders, reclame- en mediabureaus om effectieve en creatieve radioreclame te maken.”

Eerdere winnaars

juli-augustus 2011
 KPN – “Hans en Grietje” – TBWA\NEBOKO

september 2011
 Milner kaas – “Waarom” – LEMZ

oktober 2011

 Ikea – “Stoelen en banken” – LEMZ

november 2011
 OMO – “OMO wast door en door schoon” - 538 Concepts

december 2011
 Volkswagen Golf, oude vrouwtje – Achtung!

januari 2012
 Albert Heijn, Muppetshow – TBWA\NEBOKO

februari 2012
 KNGF, Geleidetuig – Selmore

maart 2012
 Postbus 51, Goede tijden, slechte tijden - N=5

april 2012
 Nationale Nederlanden, Vrijdag de 13e – JWT Amsterdam

Lees ook:Albert Heijn, Coca-Cola, PB 51, Telfort en Rijksoverheid vijf finalisten Radio Advertising Awards
Lees ook:Pearle´s ´Rode ogen´ winnaar beste radiospotje van januari
Lees ook:Veldhuis & Kemper’s ‘MS Research’ beste radio-spot juni
Lees ook:Cup a Soup winnaar beste radiocommercial in februari 2011
Lees ook:Unox opnieuw winnaar beste radiospot van de maand (maart)

2 reacties op “Radiospot ‘Herplaatsen’ Tempo-Team winnaar maand mei

  1. G. T. Kaartje

    dit is toch ook wel geniaal.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    Meneer Kaartje, hou nou ‘ns op met spamming svp, het wordt een beetje kinderachtig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.