Loeki de Leeuw weer in de spotlights gezet na afwezigheid van tien jaar

Loeki. Tien jaar geleden was de ‘reclame anchor’ voor het laatst te zien in de reclameblokken van de STER, meldt omroepplatform Spreekbuis. ”Nederlands bekendste leeuw heeft in die jaren niet stil gezeten. Nu kijkt Louise Geesink-dochter van Loeki’s geestesvader Joop Geesink- om zicLoeki de Leeuwh heen om een vernieuwde doorstart te bewerkstelligen voor haar leeuw.” De site lanceerde een speciale pagina met interviews, documentaires en video’s. In een Spreekbuis.nl-interview geeft Louise Geesink aan dat ze de laatste jaren steeds drukker is geweest met haar werk voor de succesvolle kinderkarakters Woezel en Pip. Hierdoor is Loeki de Leeuw wat ondergesneeuwd. Geesink: “Het leeuwtje begon te mopperen. Als ik Loeki aankijk zie ik een nog steeds leuk vitaal beestje. Met een nieuw jasje aan is hij totaal niet gedateerd. Het wordt tijd hem weer in de spotlight te zetten. Ik kijk om me heen naar een nieuw platform voor hem. Loeki was altijd van de STER, nu moet hij op eigen benen staan. Maar dat kan hij heel goed.”

Loeki en ms geesinkLouise Geesink (foto) kan zich voorstellen hoe leuk het zou zijn om Loeki in verhalende vorm weer terug te laten komen, De verhaaltjes van destijds waren 4 seconden lang. Loeki was van alles, van klusjesman tot astronaut tot beurshandelaar. Geesink: “Als je langere verhalen gaat maken moet zijn wereld meer gedefinieerd worden. Maar Loeki moet wel Loeki blijven, zoals we hem kennen.”

Louise Geesink heeft onlangs een nieuwe Loeki de Leeuw pop laten maken. Tijdens het Spreekbuis.nl-interview heeft Louise Geesink de pop naast haar op de tafel staan. Het is symbolisch hoe het leeuwtje de rode draad in haar leven is.

“Thuis waren we allemaal heel blij met Loeki. Destijds begin jaren zeventig was een moeilijke periode voor de familie Geesink. Mijn vaders grote filmstudio Dollywood redde het niet. Hij moest opnieuw beginnen. In die periode bedacht hij Loeki en die zorgde meteen weer voor brood op de plank. De productie van de filmpjes werd ondergebracht bij Toonder Studio’s, waar veel van zijn eigen poppenfilmmedewerkers terecht waren gekomen. Loeki werd een deel van het gezin. En later van mij. Hij was, en is, méér dan een poppetje. Omdat je er jaren lang inhoud aan geeft wordt hij een stukje van jezelf. Er zit warmte en charme in dat malle leeuwtje. Voor mij leeft hij…”

In de 32 jaar dat Loeki de Leeuw op televisie was, is hij altijd met zijn tijd meegegaan. Zo kreeg Loeki een mobieltje, een laptop, pinde hij geld uit de muur en speelde hij op de beurs. Louise Geesink gaat het levenswerk weer voortzetten.

Aldus het bericht van Spreekbuis.nl.

Lees ook:Loeki de Leeuw even terug in WK-campagne van Samsung
Lees ook:Oranje is ‘uit’ in spot One Path, nieuwe naam ING Australië
Lees ook:Lezers Reclamewereld.blog zien nut Gouden Loeki en Loden Leeuw
Lees ook:Suggesties? Tros Radar: vanavond aandacht voor Loden Leeuw
Lees ook:Stemmen voor 5 finalisten eindstrijd Gouden Loeki gestart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.