Samen op weg naar een rookvrije generatie is doelstelling campagne

Longfonds, de Hartstichting en KWF Kankerbestrijding zijn samen een campagne voor een rookvrije generatie begonnen. ”Met publiek en de politiek willen de fondsen met haar partners uit onder meer het zorgveld het mogelijk maken dat kinderen kunnen opgroeien zonder tabaksrook en de verleiding om te gaan roken,” meldt de site. ”Het draagvlak om kinderen te beschermen is groot onder

Nederlanders. Uit recent onderzoek van Motivaction blijkt dat 88% van de Nederlanders dit idee aansprekend vindt en van die personen meer dan driekwart aangeeft dat ouders, scholen en overheid daarbij een rol moeten spelen. Iedere dag beginnen zo’n honderd kinderen in Nederland met roken. Ruim de helft van hen blijft roken en raakt verslaafd. Terwijl er in Nederland jaarlijks 20.000 mensen sterven door roken en enkele duizenden door meeroken. Dat zijn er méér dan door drank, drugs, misdaad en verkeer bij elkaar.” De campagne is gemaakt door reclamebureau Publicis in Amstelveen.

Lees ook:ChristenUnie wil campagne tegen meeroken kinderen
Lees ook:‘Mijd reclame bij foute tv-programma’s’ – Nederlanders in onderzoek
Lees ook:Tientallen partijen achter ‘Rookvrije Generatie’ willen kinderen beschermen meldt advertentie
Lees ook:NIX18-campagne tegen roken en drinken onder 18 van start
Lees ook:SIRE met campagne in aanval tegen ouders’ geschreeuw langs de lijn

5 reacties op “Samen op weg naar een rookvrije generatie is doelstelling campagne

  1. Victor

    Een van de betere anti rookreclames van afgelopen jaren inderdaad. Doordat er nu via kinderen gecommuniceerd wordt zullen mensen zich eerder aangesproken voelen. Ik ben benieuwd naar wat het resultaat zal zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  2. marinus

    dit is wat mij betreft de zoveelste foute bemoeienis van de overheid en andere “belanghebbende ” om de Nederlander te vormen. Komt er dadelijk nog het vuurwerk verbod voor een vuurwerk vrije toekomst??
    Of een zwarte piet vrije toekomst. Als u iets niet bevalt dan gewoon even lobbyen om het op deze agenda te krijgen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Patrizia

      Zolang mensen zo intens dom blijven om niet zelf hun verantwoordelijkheid te nemen, is het maar goed dat de overheid dat doet Marinus! Niks foute bemoeienis dus, maar broodnodig ingrijpen. Simpelweg omdat er nu eenmaal kettingrokende en gevaarlijk vuurwerk afstekende types rondlopen met hooguit anderhalve hersencel meer (ruim naar boven afgerond) dan de gemiddelde fruitvlieg.

        /   Beantwoorden  / 
      1. marinus

        Zeker lopen er gekken rond die je liever niet met een doosje lucifers ziet lopen. Maar moet je daarom….nee toch.
        Het is toch heel normaal om je punt te maken door de overheid voor het karretje te spannen.
        Kijk naar het verbod op vervuilende buitenboord motortjes in Amsterdam. Slaat nergens op , weer een wethouder die zijn achterban wil paaien of zo. Nu ook weer de rondvaart boten die uit het centrum moeten. Is toch te bizar voor woorden man.
        En dan zwijgen we nog maar over zwarte piet. Hier loopt heel bekend Nederland achter de fanfare aan bang dat ze even niet gezien worden of vergeten worden of in een “verkeerd “hokje komen.
        Ik begrijp wat je bedoel maar het gaat echt te ver als de overheid of wie dan ook zich hier dwingend in gaat mengen. Voorlichten okay zelf met verschrikkelijke open wonden op een pakje sigaretten maar niet zo betuttelend en weer kinderen voor het karretje spannen. (bij het anti roken en de zwarte piet discussie)

          /   Beantwoorden  / 
        1. Patrizia

          Haha, ja laten we ook zwarte piet er weer bijhalen… Kom op zeg, iedereen is het er nu toch wel over eens dat die zo onderhand best een ander kleurtje kan krijgen dan zwart? Maak je toch niet zo druk man, Marinus. Dingen veranderen, tijden veranderen. Of het nou om sigaretten, buitenboordmotortjes of zwarte slaven uit Spanje gaat. Get used to it. Zo is het leven…

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.