Veiligheidswaarschuwing bepaalde dames E-bikes van Sparta per advertentie gemeld

Na Hema’s witte waterkoker Ketelbinkie in de terugroepreclame vorige week nu een hele elektrische fiets vandaag. Sparta heeft een probleem geconst ateerd bij een specifiek damesframe dat is toegepast bij de elektrische fiets ION® RX, RX+ en RXS+, geproduceerd in de periode tussen juli 2011 en 2014. Het betreft het ‘sportieve’ ofwel ‘hoge’ instapframe voor dames en circa 9.300 fietsen. Blijkt uit een opvallende ‘Belangrijke mededeling’ voor de bezitters, een heel lang verhaal ook, in de Volkskrant vandaag (KLIK erop om te vergroten). Op de site van de rijwielfabrikant is het verhaal ook te vinden, klik hier. ”De lasnaad rondom de uitsparing voor de kabelinvoer aan de voorzijde van het frame, kan na een langere gebruiksperiode in extreme gevallen materiaalscheurtjesvertonen. Deze kunnen in uitzonderlijke situaties leiden tot het doorzakken van het frame en daarmee potentieel gevaar opleveren voor de veiligheid van de berijder,” meldt bijgaande advertentie. Zie HIER alle informatie met voorbeelden, framenummer en over wat te doen. Je kan Sparta ook bellen via het gratis consumentennummer 00800 7700 7200 op werkdgen tussen 09.00 en 17.30 uur.

Lees ook:Batavus feliciteert zichzelf met Fiets van het Jaar-prijs voor de Zonar
Lees ook:Hoe Sparta van zijn sufferdjes-imago afkomt (elek. fietsen)
Lees ook:Garantieclaim elektrische fiets Stella Fietsen ‘misleidend’ zegt Reclame Code Commissie
Lees ook:‘Slimmer dan auto’-reclame Sparta e-Speed bikes
Lees ook:Terugroep-advertentie Philips Café Gourmet-koffiezetapparaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.