Evenementenbranche ageert tegen belastingverhoging

Heel erg zwart allemaal, die noodkreet per advertentie van ‘s lands evenementenbranche vandaag in de krant. Issue-advertising, want gericht tot de leden van de Tweede Kamer die vandaag besluiten of de BTW op de podiumkunsten omhoog gaat van 6 naar 19%. Dus worden de kaartjes 13% duurder, zo luidt de conclusie. ”Wij roepen u bij deze op om tegen het voorstel te stemmen,” aldus de tekst, die verder uitlegt hoe de organisatoren van evenementen als gevolg van die verhoging onevenredig zwaar worden getroffen. Er zou zelfs 900 banen op de tocht komen te staan omdat bezoekersaantallen zullen afnemen, zo wordt geclaimd. Er is ook een petitie georganiseerd, een initiatief van de

Evenementenbranche adverteert VVTP, de Vereniging van Vrije Theaterproducenten en VVEM, de Vereniging Van Evenementen Makers, die hier te zien is. Tot gisteren zijn er al meer dan 110.000 stemmen binnengekomen, zeggen ze. Helaas is de volledige tekst van deze advertentie niet op die pagina te lezen. De advertentie in De Telegraaf van vandaag is ondertekend door VVEM-leden Brandnewlive, Gelredome, ID&T, LOC7000, Mojo Concerts, Rocket, See, Ticketservice en Volendam Music. En bescheiden lijstje, vind ik, maar die organisatie telt wel meer dan 100 bedrijven als lid.

Ook de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft volgens deze advertentietekst een oproep gedaan aan het kabinet om de BTW-verhoging niet door te zetten, daar ook de gevolgen voor de gemeentes ”enorm negatief” uit zullen pakken.

En de Orde van Belastingadviseurs heeft grote vraagtekens, omdat een oneerlijke concurrentiepositie zal ontstaan, want het BTW-tarief bij andere vrijetijdsbesteding zoals in film, circus en sportwedstrijden wordt wel gehandhaafd.

Lees ook:Winkeliers stappen naar rechter om verhoging reclamebelasting
Lees ook:Zorgen over Daan en Thijs ook per advertentie naar Eerste Kamer
Lees ook:Oekraïne-referendum: ‘tegen’-reclame Partij voor de Dieren en ‘Oorlog is geen oplossing’
Lees ook:Unieke sociale huisvesting-systeem intact na nieuwe woningwet verzekert Aedes in advertentie
Lees ook:Start overheidscampagne Europese verkiezingen (die zijn op 4 juni)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.