Start overheidscampagne Europese verkiezingen (die zijn op 4 juni)

Nee, we mogen niet stemmen over de prestaties totnogtoe van het Kabinet Balkenende. Al zullen heel wat kiezers dat toch doen. Het gaat hier om andere, Europese zaken. Met radio- en televisiespots, advertenties in dagbladen en op internet, en via de website uheefthetvoorhet- zeggen.nl roept de overheid kiezers op te stemmen voor de Nederlandse leden van het Europees parlement op donderdag 4 juni. Op de website veel meer informatie (en in de overlees). Vanaf 6 mei worden kiezers via televisie- en radiospots dagelijks geattendeerd op de verkiezingsdatum, meldt het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
De campagne wil de kiezer er ook op wijzen dat hij, in die gemeenten die meedoen aan het experiment stemmen in een willekeurig stemlokaal, een geldig identiteitsdocument (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) en zijn stempas mee moet brengen om te mogen stemmen. Zonder deze documenten kan de kiezer zijn stem niet uitbrengen. Voor mensen die hun stempas zijn kwijtgeraakt, geldt dat zij tot en met dinsdag 2 juni bij hun gemeente een nieuwe stempas kunnen aanvragen, aldus het Ministerie van BZ en nog wat.

Lees ook:Campagne voor het gaan stemmen bij PS-verkiezingen
Lees ook:Aftrap verkiezingscampagne ‘u heeft het voor zeggen’
Lees ook:PS in advertentie: vergeet stempas en identiteitsbewijs niet
Lees ook:Band The Shins werkt mee aan Verkiezingsspotje overheid
Lees ook:Jouw stem, daar maak je je toch sterk voor zegt 19/3 advertentie Rijksoverheid

3 reacties op “Start overheidscampagne Europese verkiezingen (die zijn op 4 juni)

  1. ivo de jong

    de reclame met de stemmen over stemmen is een erg ongelukkige keus. ik begeleid een aantal schizofrene mensen en met hen geloof ik dat de makers volledig onbekend zijn met deze ziekte; zo erg onbekend zelfs dat ze er een grap over menen te kunnen maken.
    niet goed.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Manel Kerkhoven

    Ik heb op verschillende wijze contact gehad het informatiepunt http://www.uheefthetvoorhetzeggen.nl
    Maar ik vind ook dat ik jullie moet benaderen…

    Het gaat om het volgende;
    Tijdens de reclame hoor je op zachte en harde tonen het woord “stemmen” zeggen en vervolgens word er gezegd “ik hoor stemmen” en verschijnt jullie website in beeld.

    Deze reclame lijkt onschuldig..
    Maar voor mensen die werkelijk kampen met het horen van stemmen, schuilt hier een wereld achter.. en is dit zeer beangstigend..via deze stemmen worden zij uitgescholden, opdrachten gegeven ect.
    En daarnaast is het ook heel confronterend…
    Ik weet dat ik voor vele andere mensen spreek die last hebben van het horen van stemmen.
    En vaak is dat een van de zovele verschijnselen van hun psychiatrisch ziek zijn. Zij leven daardoor dag en nacht in angst, wanhoop en verwarring..

    Daarom vraag ik jullie de reclame NIET meer te tonen..

    Ik snap niet dat de mensen die deze reclame hebben gemaakt en de mensen die accepteren dat deze reclame wordt getoond op televisie niet intensief en serieus nadenken over de invulling van een reclame en wat dat met ALLE mensen doet..

    Het doel is dat mensen gaan stemmen..
    Maar het is GEEN stimulerende en goed onderbouwde reclame om mensen naar het stemloket te krijgen.

    Met vriendelijke groet,
    Manel Kerkhoven

      /   Beantwoorden  / 
  3. Redactie, Michael

    Helaas, Ivo en Manel, ik kan jullie niet helpen. Reclamewereld.blog.nl is een site over reclame en niet veel meer dan een doorgeeflijk. Uiteraard stoort het mij niet, maar dat kan anders liggen voor sommige anderen, begrijp ik nu.
    Leg die klacht maar beter neer bij het Min. van Binnenlandse Zaken in Den Haag of, en dat is vast sneller, bellen -van maandag tot en met vrijdag tussen 8.30 en 17.30 uur- met het Informatiepunt Verkiezingen, telefoon (070) 426 62 66. Hoop dat jullie hier wat aan hebben.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.