Prijzenaanval Jumbo op A-merken van Albert Heijn in de reclame

[UPDATE: zie ook Plus-actie]     Hè, hè, vandaag reageert Jumbo op de prijzenaanval aan haar adres van Lidl. Dat haar goedkope huismerken in de strijd gooide. Een A-merk oorlog waarin ook Dirk en zelfs, als nieuwkomer, Action deelnamen. Maar Jumbo valt niet Lidl niet aan vandaag, kan natuurlijk ook niet, maar d e ook A-merken verkopende aartsconcurrent Albert Heijn. Blijkt uit liefst zes kleine, m aar opvallende uitingen voor zes producten van Jumbo in De Telegraaf van vandaag. Zie bijgaand, KLIK erop om te vergroten, waardoor de tekst leesbaar wordt. ‘Vandaag bij ons de laagste prijs,’ beginnen ze allemaal, gevolgd onderaan door: ‘… en de rest van het jaar trouwens ook.‘ We nemen zonder meer aan dat er geen Bonusvoordeel vastzat aan de door Jumbo geselecteerde AH-produkten. Opvallend: Jumbo koos voor deze aanval geen merken waarmee het door de huismerken van Lidl werd aangevallen onlangs, in de krant, op affiches en op televisie. Mogelijk waren die A-merk producten bij AH niet duurder dan bij Jumbo.

Helemaal onderaan de zes advertenties staat in de hele kleine lettertjes: ”De laatsteprijsgarantie voor supermarkten bij u in de buurt (let op: bij u in de buurt-MvO). Kijk voor de spelregels op Jumbo.com. Prijzen gemeten op 29 september 2015 op ah.nl en jumbo.com.” Zie ook de niet specifiek op een of meer concurrenten gerichte recente Albert Heijn A-merken campagne hier. De start van de A-merkprijzenoorlog werd gegeven door Lidl. Zie deze uitingen, ook in De Telegraaf gepubliceerd.

[PS] Leuk blog, Reclamewereld? Like ons dan HIER graag.

Lees ook:Jumbo verdedigt zich tegen prijzenaanval Lidl in advertenties met eigen merken
Lees ook:Mysterieuze ‘Waar kies jij voor?’-adverteerder blijkt Lidl dat A-merken Jumbo aanvalt
Lees ook:Dirk haalt uit naar Albert Heijn-actie in dagbladadvertentie
Lees ook:Nieuwe reclamestunt Lidl met cola: omruilactie lege merkfles voor gratis eigen merk Freeway
Lees ook:Albert Heijn en Lidl adverteren met ijs/schaatskortingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.