‘Het nederlandse pensioenfonds’ van ASR moet pensioen helpen snappen meldt advertentie

Verzekeraar ASR heeft hier bij Reclamewereld een reputatie van het maken van inhoudelijk onduidelijke advertenties. Hier weer zo eentje. Over de opASR pensioenfondsrichting van hun Het nederlandse pensioenfonds. Met kleine N, bewust gedaan, neem ik aan, want anders al te nationaal klinkend. ”Dit fonds heeft maar één eenvoudige doelstelling: helpen snappen wat pensioenen inhoudt en uitkeren wat beloofd is.” Dat zijn er dus twee. Maar zo luidt een deel van de tekst uit bijgaande advertentie, geplukt uit De Telegraaf van vandaag (KLIK erop om te vergroten, waardoor de grote hoeveel tekst -van samenvatten houdt ASR niet- leesbaar wordt, en/of ga naar site). In een kadertje ernaast wordt Fleur Rieter, directeur ASR Pensioenen geciteerd. Zij zegt onder meer: ”Pensioen gaat over vertrouwen en verdient dan ook de volle aandacht. Niet af en toe, maar continue. Ons initiatief is aan een lege tekentafelbegonnen. Wij zijn gaan praten met werknemers, werkgevers en mensen die al met pensioen zijn. Wat zij belangrijk vinden, hebben wij Het nederlandse pensioenfonds meegegeven als uitgangspunt.” En elders staat dat het NPF los staat van ASR. ”Het is onafhankelijk. Naast een visie geven wij het startkapitaal mee en blijven we ondersteunen. Wij geloven in de waarde die het toevoegt aan u en de pensioensector.” Het nederlandse pensioenfonds wordt een algemeen pensioenfonds ofwel APF. Het APF is door de overheid ontworpen als alternatief voor verzekerde pensioenregelingen en ondernemingspensioenfondsen. Zodra de regelgeving van kracht wordt kan het APF van start. Het APF is een stichting en heeft geen winstoogmerk, aldus meldt de advertentie ook.

Lees ook:Dagblad advertentie pensioenfondsen over stand van zaken
Lees ook:Delta Lloyd gebruikt premier Rutte in oude dag-advertentie
Lees ook:‘Hoofdsponsor’-campagne nieuwsmedia gestart in kranten
Lees ook:ING pronkt in advertentie met Private Banking Award 2012
Lees ook:Vijf grote pensioenfondsen stellen krantenlezers gerust in advertentie, maar sluiten een kleine daling niet uit

Eén reactie op “‘Het nederlandse pensioenfonds’ van ASR moet pensioen helpen snappen meldt advertentie

  1. Lisette

    Man man man, wat een ongelofelijke ruk-advertentie weer van ASR. Wie maakt dit soort rammelende rommel eigenlijk? En krijgt diegene daar geld voor? Onvoorstelbaar. Tijd voor kamervragen!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.