Delta Lloyd gebruikt premier Rutte in oude dag-advertentie

En daar hebben ze vast -en vermoedelijk bewust- geen toestemming voor gevraagd, dus mag dat niet. Mark Rutte wordt uiteraard vriendelijk lachend neergezet, dat is immers de mode. Terwijl die foto niets met een zwaar en controversieel onderwerp als pensioenen te maken heeft. Maar de tekst van Delta Lloyd is niet controversieel. Al wekt de heading ‘Zeg maar dag tegen de je oude dag. Of valt het mee?‘ wel de indruk dat er harde noten worden gekraakt ov er het pensioen- akkoord dat gisteren is bereikt. Waarmee het kabinet dus blij is. De verzekeraar met slogan ‘Kritisch op het juiste moment‘ uit geen kritiek op het akkoord, maar verwijst primair naar haar ‘pensioenoverzicht‘ dat nuttige informatie biedt voor later. De tekst verder van de schrander ea dvertentie in De Telegraaf vanochtend (KLIK erop om wat te vergroten): ”Maar wat betekent dit akkoord voor uw oude dag? Hebt u straks genoeg pensioen? Het is nu tijd om daar kritisch naar te kijken. Het uniform pensioenoverzicht helpt u hierbij. Hierop ziet u hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en wat u later aan pensioen krijgt. Wilt u tips bij het lezen van uw pensioenoverzicht? Ga naar Delta Lloyd/upo.”

Helemaal onschuldig is de tekst natuurlijk niet, maar dat zal vast na een paar muisklikken blijken. De verzekeraar weet vermoedelijk allang dat velen (nog) niet genoeg pensioen hebben opgebouwd voor later…

PS Leuk blog, Reclamewereld?

Lees ook:Budget Bejaardenhuis in oud gevang reclamestunt Delta-Lloyd
Lees ook:Delta Lloyd haakt in op voetbal met VuvuZeila en WK Zeilen
Lees ook:Delta Lloyd feliciteert WK Zeilen-kampioen Van Rijsselberghe
Lees ook:Delta Lloyd Optimist on Tour-advertentie voor kinderen (met felicitaties kernploeg)
Lees ook:Reclamestunt Bejaardenhuis Delta Lloyd ‘makkelijk scoren’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.