Verdieping-campagne Trouw over obesitas, sexting en vluchteling

Een dikke vrouw (lees obesitas), een vluchteling en sexting worden in de sociale media afgebrand in een nieuwe campagne van dagblad Trouw. Echte mensen lezen ongenuanceerde berichten voor over onderwerpen die ze direct raken. De ‘Wat is een mening waard zonder verdieping?-campagne van reclamebureau Kokoro is opvolger van de in 2103 gelanceerde ‘Ode aan Twijfel‘ -campagne van het dagblad, dat

claimt ‘Misschien wel de beste krant van Nederland‘ te zijn. Goed idee, goed uitgevoerd en, zeggen ze er eerlijk bij, gebaseerd op het Amerikaanse tv-programma Mean Tweets van Jimmy Kimmel waarin beroemde mensen tweets over zichzelf voorlezen. Interessant is ook de commerciële combi met de redactie van dagblad Trouw, dat zaterdags inspeelt op de diverse onderwerpen uit de campagne. Zo gaan goede reclame en goede journalistiek mooi hand in hand.

Lees ook:EO stopt met gesponsorde medische televisie-documentaires
Lees ook:Guardians of the Galaxy: reclametrailer sci-fi film
Lees ook:Trouw-spotje mikt op waarheidszoekers: ‘Wie denkt, twijfelt’
Lees ook:Tweets van Rooney en Wilshere blijken reclame voor Nike
Lees ook:Lindsay Lohan nieuwe reclamegezicht van campagne over doofheid

2 reacties op “Verdieping-campagne Trouw over obesitas, sexting en vluchteling

  1. Wouter Vanhaeren

    Ik ben een van de makers van de Trouw campagne en ik ben heel blij dat jullie onze campagne geplaatst hebben. Ik begrijp alleen niet zo goed waarom ‘die twee idioten van AllSecur’ in het artikel zitten. Het lijkt alsof jullie het idee hebben dat deze film (https://youtu.be/u4cm4HWBEi0) onderdeel is van de Trouw campagne, maar dat is niet zo. De Trouw campagne bestaat uit 3 films: Vluchteling, Obesitas en Sexting. Of heb ik het helemaal verkeerd begrepen? Dat kan natuurlijk ook… :) .

      /   Beantwoorden  / 
  2. Michael van Os

    @Wouter: Dat had je goed begrepen en ik niet. Dus aangepast. Succes met de campagne.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.