‘Milner als lekkerste getest’ melden inhaakadvertenties (maar Boerenland óók)

Milner lekkersteMilner, ‘de pittige 30+ kaas’, heeft goed nieuws te melden net voor de feestdagen, dus dat komt ze erg goed uit. In een opvallende inhaakadvertentie met als illustratie geen pittige, verlekkerd kijkende 30+-er, hahha, maar een jonge vrouw met onbestemde blik en gekleed in wat op een onderjurk lijkt, wordt onthuld dat het kaasmerk als ‘lekkerste’ getest is. In de Nationale Kaastest 2014, uitgevoerd door, is te lezen in de kleine lettertjes onderaan, onderzoeksbureau Questionmark in opdracht van stichting Natuur & Milieu. Waarom zou die stichting nou willen weten welke kaas het lekkerste is, denken we dan. De duurzaamste, okay. De advertentie plukten we uit De Telegraaf van vandaag. De tekst: ”Een panel van foodbloggers testte zeven veel verkochte belegen kazen blind op smaak, structuur, zoutheid en bite. Milner verse gerijpte kaas werd daarbij als lekkerste beoordeeld en mag zich daarmee de lekkerste kaas van Nederland noemen.”

Op de site van N&M lezen we dat er nóg een lekkerste kaas is uitgekozen alweer een maand geleden. Die site geciteerd: ”Natuur & Milieu heeft de uitslagen voor smaak en duurzaamheid gecombineerd, waar uiteindelijk de top-3 lekkerste én duurzame kazen uit voortkwam. De winnaar is de Boerenland kaas van FrieslandCampina. Deze kaas heeft een 15 procent lagere milieuvoetafdruk dan reguliere kazen en krijgt een 9 voor dierenwelzijn. Door het smaakpanel werd hij ook gewaardeerd en eindigde in de top drie. Deze kaas is dus beter voor mens, dier en milieu.” En voor alle duidelijkheid: ”Boerenlandkaas is de lekkerste én duurzaamste kaas van Nederland.”

Maar Milner heeft dus niet gejokt hoor. Dat heb je met sommige onderzoeken. De vraag die bij ons rijst: zit er aan deze Kaastest-uitslag soms een luchtje? ;-) Die kaas van FrieslandCampina kan dus ook claimen de ‘lekkerste kaas van Nederland’ te zijn – èn de duurzaamste. Reclamemakers vam FrieslandCampina, waar waren jullie?

PS1 Ah, ze is een balletdanseres en Milner is pittiger dan we denken…. Zie commercial van reclamebureau TBWA\Neboko hier.

[PS2] Leuk blog, Reclamewereld? Like ons dan HIER graag

Lees ook:Cantenaar ‘allerbeste kaas ter wereld’ juicht advertentie
Lees ook:Kaas van Campina als ‘goede basis’ geïntroduceerd met commercial
Lees ook:Edwin van der Sar reclame-uithangbord voor kaas van Milner
Lees ook:Maker ‘Lekkerste Saté’ komt uit Schijndel meldt advertentie met top-10 winnaars
Lees ook:’Als lekkerste getest’-reclame Sultana fruitbiscuits mag niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.