ANWB-advertentie over meningspeiling kilometerprijs/heffing in de krant

Wij willen uw mening peilen over de kilometerprijs, zodat de politiek u hoort.” Hèhè, dat is-ie dan, die advertentie van de ANWB over ‘de’ peiling over de kilometerprijs, minder ‘neutralen’ spreken over kilometerheffing, waarover zoveel wordt gepraat. Hij staat in ieder geval vandaag in De Telegraaf, dat zijn eigen peiling organiseert, ik zag hem niet in mijn andere ochtendkrant, de Volkskrant. Kennelijk wordt die niet of nauwelijks door ANWB-leden gelezen. Vreemd. In de heldere advertentie van een hele pagina, met  een -aardig  gevonden illustratie, (olie)peilstok met vraagteken erop- worden leden verwezen naar de speciale site, anwbledenpeiling.nl om hun stem uit te brengen. Onderaan, onleesbaar op de advertentieafdruk hiernaast, staat een belangrijke tekst die ik daarom maar even overtik. ”De ANWB heeft nog geen standpunt ingenomen over de kilometerprijs. En zonder onze leden doen we dat ook niet. We vinden het namelijk belangrijk om te weten wat de kilometerprijs voor iedereen betekent. Daarom kunt u nu -als u ANWB-lid bent- uw mening geven over de kilometerprijs. Ga naar anwbledenpeiling.nl en grijp uw kans. Wij zorgen ervoor dat de politiek u hoort.  Bedankt alvast.” Ondertussen beweert meningpeiler Maurice de Hond dat deze ANWB-peiling niet representatief is. En lijkt De Telegraaf in zijn nopjes dat hun eigen peiling onder lezers de kmHEFFING -ze spreken bewust niet, als de ANWB, over de kmPRIJS- lijkt af te wijzen. Uit De Hond’s peiling blijkt een lichte voorkeur voor de heffing. Verkeersminister Eurlings voert ‘m niet in ”als de ANWB tegen is,” heeft hij gezegd. Overigens zal het feit dat je liefst 15 (!) minuten moet uittrekken voor de ledenpeiling -daarover geen woord in de advertentie- menigeen afschrikken. Kennelijk moeten we eerst een kmprijscursus doen van de ANWB (en Eurlings?) en is daarom een simpel ‘ja’ of ‘nee’ niet goed genoeg.

Lees ook:Na reclame-rel: ANWB claimt 5 mln van RouteMobiel
Lees ook:Rechtbank kraakt ‘anti-ANWB’-reclame Route Mobiel
Lees ook:Golf-cursus in de reclame … van de ANWB
Lees ook:Scheiden, maar dan voor de aarde, adviseert advertentie
Lees ook:Greenchoice zegt ‘Dank jullie wel!’ in krant voor prijs

Eén reactie op “ANWB-advertentie over meningspeiling kilometerprijs/heffing in de krant

  1. boertje uit drenthe

    ik vond de vragen ook verwarrend, het leek wel een staatsexamen met veel instinkers.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.