Duitsers lachen om Duits spotje Rabo dat Hollanders bespot

Duitsers houden van Nederlandse humor,’ kopt het bericht op de Molblog site over een Duitse Rabo-commercial. Maar, huh, is dit nou humor? Clichématige Nederlandse zelfspot? Het zal wel. Auteur  @sander_haas schrijft: ”De reacties in Duitsland zijn geweldig. Ik woon in Duitsland en ben al verschillende keren door Duitse kennissen aangesproken op deze reclame. Vooral het feit dat ze een Nederlander de Duitse spot hebben laten inspreken, met bijbehorende harde G, vinden ze schitterend.” De Rabobank wil voet aan de grond krijgen in Duitsland. Ze gebruiken alle foute vooroordelen over

Nederlanders in hun reclamespot: kaas, klompen en molentjes komen allemaal voorij. Maar waar Nederlanders het meest bekend (lees: berucht) om zijn in Duitsland, zijn onze caravans. Dus ook de ‘Wohnwagen’ komt voorbij in hun spot. Haas: ”Nu maar eens kijken of de Rabobank de conservatieve Duitse banken aan het schrikken kan maken.” Zouden de spaargelden van Rabo Duitsland ook tot een ton worden gegarandeerd door de Nederlandse banken (met grootmacht Rabo voorop)? Lachen de Duitsers dáár soms om?

[PS]

 

Lees ook:VW & EK: Oranje en Duitse fans strijden in online Interland
Lees ook:‘Reclame banken nuttig maar ook ongeloofwaardig’ (onderzoek)
Lees ook:Inhaakactie rond EK Voetbal van Duitse(!) fabrikant van trapliften
Lees ook:Werd Tour de France-nieuws bij RTL4 gesponsord door Rabobank?
Lees ook:Duits-Nederlands WK-voetbalvuurtje opgestookt in Duits spotje Fisherman’s Friend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.