Gerrit Komrij naar Salou gestuurd voor spotje Selexyz

Gerrit Komrij op bezoek in in Spaanse zomerjeugdhonk Salou. Of all places… Hij voelt zich er echt thuis en is duidelijk heel blij dat-ie effe weg is van zijn uitermate rustige stek in nabuurland Portugal. Wel eens goed ook, zo’n wake-up call, haha, voor onze dichter, schrijver, vertaler, criticus, polemist en toneelschrijver (met dank aan Wikipedia). Onverwacht een paar euro’s extra verdienen is nooit weg, natuurlijk, en boekhandel Selexyz is in zekere zin nog een goed doel ook. De campagne van reclamebureau N=5 moet de ”leidende rol als een boekhandel met zestien winkels, een webwinkel en de gloednieuwe e-reader OYO” benadrukken, aldus Reclameweek vandaag. De pay-off van Selxyz is ook pretentieus genoeg, net als de inzet van Komrij in de reclame: De beste boekwinkel ter wereld. Overal ter wereld. En nu maar verder knokken, tegen bijvoorbeeld Bol.com.

Matthijs van der Lely, algemeen directeur van Selexyz, geciteerd door RW: ”Wij zijn erg blij dat we voor onze campagne konden rekenen op een literair zwaargewicht als Gerrit Komrij. Wij hopen dat boekenliefhebbers zich mede dankzij deze campagne extra verbonden voelen met onze boekhandel, waar ook ter wereld de beste keuze voor boeken, op papier, als luisterboek, digitaal of via onze internetwinkel.”

Lees ook:Ter nagedachtenis aan Gerrit Komrij: zijn Selexys-spotje
Lees ook:OndergoedLOL met klanten in reclame van Zeeman
Lees ook:Bond tegen vloeken feliciteert Vodafone per advertentie met onderscheiding
Lees ook:Moszkowicz verrassend in reclamecampagne voor Hästens-bedden
Lees ook:Dure bedreclamecampagne boer Gerrit en Inge in prullenbak beland

5 reacties op “Gerrit Komrij naar Salou gestuurd voor spotje Selexyz

 1. Ewoud

  Zag dat spotje gisteravond voor het eerst, ik vond het wel een sterk beeld, maar ook weer zo koket. Natuurlijk moet Komrij niks hebben van het plebs. Ik koop al jaren bij broese-kemink/broese/selexyz/studystore en andere goed gesorteerde zaken, maar voel met dit spotje geen extra binding met selexyz. If anything, jaagt het me alleen maar weg, ik schijt op zo’n elitaire houding, ik kijk dan JUIST naar oh-oh cherso, puur om de types met die Komrij-houding op de kast te jagen. Fucking bejaarde aanstellers, snobs.

    /   Beantwoorden  / 
 2. visser

  weet iemand de titel van de klassieke muziek die in deze reclame wordt gespeeld?

    /   Beantwoorden  / 
  1. David Schilleman

   Opera Così fan tutte van Mozart het deel Soave sia il vento
   Groet, David

     /   Beantwoorden  / 
 3. Redactie, Michael

  @David Schilleman: Ik had het al vermeld voor ‘Visser’, maar toch bedankt voor reactie met antwoord op vraag.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.