Vergelijkende reclame Ditzo: Ohra, CB, ANWB, Univé, Proteq e.a.

Komt er weer een reclameoorlogje bij, naast de spaaroorlog en de A-merk/ huismerkoorlog? Verzekeraar Ditzo gaat er vandaag hard tegenaan, met de vergelijkende advertentie Ditzo vs Datzo, De feiten. Onderwerp: autoverzekering. Ditzo vergelijkt 10 ''prettige'' condities -waarvan de een wezenlijker is dan de ander- met die van 9 concurrerende verzekeraars en komt daar uiteraard het beste uit (10x ok). Bij de helft van die condities staan tekentjes, die niet worden uitgelegd (zie overlees). Of de vergelijkingen feitelijk correct zijn kan ik niet nagaan, evenmin hoe je die 10 condities ''weegt.'' Ik geef slechts de resultaten weer. Het ''best'' na Ditzo scoort Verzeker uzelf (5x ok), gevolgd door Allsecur (4x ok). ANWB eindigt met 3x ok, FBTO Internet met 2x ok. Interpolis, Ohra en Univé slechts bij eentje, Centraal Beheer en Proteq scoren bij geen van die prettige condities (zie overlees).

  

De tien ''prettige'' condities voor een autoverzekering, zoals opgegeven in de advertentie van Ditzo, van boven naar beneden:

geen opzegtermijn

bonus garantie#

haal & breng service#

gelijkwaardige autogarantie#

dubbel dekking checker#

24/7 bereikbaar

dekkingen aan/uitzetten

sorry service#

minder km, minder premie

gezinsvoordeel

 

Die #-tekentjes staan voor diensten die Ditzo kennelijk heeft gepatenteerd, dus die uniek zijn voor die verzekeraar. En niet gecopieerd kunnen worden door de concurrentie, is de gedachte. Logisch dus dat ze daar geen ok's voor krijgen. Vreemd dan, dat Verzeker uzelf wel ''gelijkwaardige autogaratie'' biedt…

 

Lees ook:Emoji-reclame voor WhatsApp-contact met Ditzo
Lees ook:Ditzo valt vergelijkers online verzekeringen aan in advertentie
Lees ook:Internetverzekeraar Ditzo gaat door met controversiële abri-reclame
Lees ook:Ditzo kondigt nieuwe ‘Prepaid Pechhulp’ aan in advertentie
Lees ook:BNN-dj’s geven verzekeraar Ditzo prijs ‘meest irritante radiospotje’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.