‘Ik verticket.nl’-campagne tegen ticketbelasting of vliegtaks begint

Inhaken geblazen, wederom, in de dagbladen. Op de dag na. De anti-vliegtaks-campagne barst los vandaag met een geestige advertentie van Barin, alle in Nederland actieve luchtvaartmaatschappijen (de club van reisbureaus ANVR blijft vreemd genoeg nog stil, maar steunt de actie met o.a. de Consumentenbond en Schiphol Group). Tekst van de Barin-advertentie, met belastingfor- mulier als vouwvliegtuigje: De regering zegt: ticketbelasting. Wij zeggen: ik verticket.nl. Vliegtaks heet dus nu ticketbelasting, waartegen op die site kan worden geprotesteerd. Verder overdrijft Barin de effecten van de toeslag schromelijk, mijns inziens. Wat te denken van een verlies van 12.000 banen? Of economische schade van rond 1 miljard euro per jaar? Volgens het kabinet is de toeslag bedoeld

om reizigers te stimuleren voor milieuvriendelijke alternatieven te kiezen; het gaat om iets meer dan 11 euro p.p. voor een korte vlucht en 45 euro voor een lange. Goh, wat een ramp! Helemaal niet erg dus, tenzij dat bedrag steeds wordt verhoogd en alleen blijkt te dienen om de staatskas te spekken.

Oja, en Barin staat voor Board of Airline Representatives in the Netherlands. Dat is dus inclusief KLM, Martinair en Transavia, maar ook b.v. Arke Fly.

Lees ook:Grote landelijke reclame- en media-actie start tegen vliegtaks
Lees ook:Masseur van mooie vrouwen klaagt over z’n werk (spotje)
Lees ook:Ondanks crisis meer uitgegeven aan inhaakreclame WK
Lees ook:Verwachte uitgaven aan Oranje fanartikelen WK: ruim €60 m.
Lees ook:Ministers krijgen gratis Saab BioPower aangeboden

4 reacties op “‘Ik verticket.nl’-campagne tegen ticketbelasting of vliegtaks begint

  1. bart

    tuurlijk moeten de mensen gaan zoeken naar alternatieven: als ik naar new york ga pak ik gewoon de waterfiets of de roeiboot. een stuk milieuvriendelijker!!! er wordt steeds een nieuwe melkkoe gezocht en gevonden. Praatjes vullen geen gaatjes maar centjes wel en dat is het enige waar welke regering dan ook op uit is: zoveel mogelijk geld uit de zakken van de burger trekken met allelei lulsmoezen. “Gij zult niet stelen!”, nee want de overheid wil geen concurentie.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gerard van der Leeuw

    Dit is een verstandige, goede maatregel. Iedereen weet dat vliegen uitermate schadelijk is voor het milieu, maar niemand wil zijn vliegreizen er voor opgeven. Iedereen leeft op de zak van onze (klein)kinderen. Neem toch gewoon de fiets of de trein! Ik zie hordes Nederlanders alweer naar Brussel of Düsseldorff rijden. Dat ze dan aan benzine en parkeergelden veel meer geld kwijt zijn beseffen ze niet. Stop het goedkope vliegwen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Gerard van der Leeuw

    Ha die Bart, is er voor jou een dringende reden om naar new York te gaan? Zo ja, neem de boot, zo nee (maraton o.i.d.) blijf er dan weg. Niemand dwingt je het milieu te vervuilen. Ik bedoel: je zou eens kunnen nadenken of je niet eens een paar keer ergens anders heen zou kunnen. Als je naar New York wilt doe je dat over de hoofden van je eigen kinderen. Ik fiets dan liever in Friesland.. En ook ik zou New York best eens een keer willen zien…… Maar ik weil hier graag wat bomen overhouden. Akkoord?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Don Esteban

    Gerard, je denkt toch niet dat de vliegtaks het milieu ten goede gaat komen he? Het betreft hier niet meer dan een ordinaire belastingmaatregel om de schatkist te vullen. Wie weet mede om het sluw doorgedrukte generaal pardon van Wouter Bos en/of de ontwikkelingshulpkosten van Bert Koenders te financieren.
    Ook ik neem regelmatig de fiets en de trein en ik heb zelfs Spanje een keer met de fiets gedaan maar mag ik alsjebieft ook gewoon van het vliegtuig gebruik maken zonder mee te moeten betalen aan een begrotingstekort waar onze minister van Financien weer van die typische PvdA-oplossingen voor weet te bedenken….??

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.