Ministers krijgen gratis Saab BioPower aangeboden

Gaat minister Jacqueline Cramer van Milieu (en PvdA) in een Saab 9-5 BioPower rijden, als nieuwe dienstwagen? Saab Nederland hoopt van wel, blijkt uit de full-colour advertentie die vandaag in De Telegraaf staat, in de vorm van ‘'Open brief aan de nieuwe regering.'' Dit model van de Zweeds/ Amerikaanse automaker rijdt op E85, een brandstof die bestaat uit 85 pct bio-ethanol en 15 pct benzine. Maar niet alleen Cramer, maar alle (!) ministers wordt voor de komende vier jaar de Saab 9-5 BioPower als dienstwagen aangeboden… Benieuwd of

deze massale aandacht de kans vergroot dat de ministers-in-spe het aanbod aanvaarden of juist niet. Goeie reclame voor Saab, in ieder geval.

Volgens de fabrikant neemt de CO2-uitstoot met 80 pct af in vergelijking met conventionele motoren op fossiele brandstoffen. ‘'Uiteraard zonder verlies van rijplezier,'' meldt de site. Het bedrijf zegt verheugd te zijn dat het Kabinet Balkenende 4 in het regeerakkoord belangrijke afspraken heeft opgenomen om het gebruik van alternatieve brandstoffen als bio-ethanol te bevorderen. ''Nu het kabinet haar commitment heeft afgegeven om het gebruik van alternatieve brandstoffen krachtig te stimuleren, neem Saab graag het voortouw in de realisatie van een schonere toekomst'', besluit Saab Nederland-directeur Kees van den Berg de advertentie vandaag.

Vraagje: zou de Nederlandse verkopers van de Toyota Prius dit aanbod zomaar laten passeren?

 

Lees ook:Natuur en Milieu: ”Milieuclaim Saab over BioPower-motor misleidend”
Lees ook:Reclame voor Toyota Prius neemt sjeik in de maling
Lees ook:Volgens Mercedes-Benz is milieuminister Cramer ‘brandschoon’
Lees ook:Enkele reclame-uitingen ter nagedachtenis aan SAAB r.i.p.
Lees ook:Alcoholreclame voor 21.00 uur op tv en radio verboden in Mediawet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.