Archief: augustus 2006

Libanese humor komt op gang, ook in de reclame

Op Libanese logs -en ongetwijfeld ook op Israelische- verschijnen steeds meer grappen en gemanipuleerde reclame-uitingen, nu de oorlog met Israel achter de rug is. Een paar voorbeelden als je doorklikt. Geplukt van het Libanese log van een Nederlander aldaar, Riemer Brouwer.

‘Rij met je hart’ volgt I love-verkeerscampagne op


Minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat start op maandag 4 september de nieuwe verkeersveiligheidscampagne: ‘Rij met je hart.’ Deze volg op de ‘I love …’-campagne uit 2005 op en richt zich op de eigen verantwoordelijkheid en mogelijkheden bij het verminderen van irritatie en agressie in het verkeer. Er komen ondermeer radio- en tv-spots.

Onderzoek: adverteren op internet stevig in de lift


Adverteren op internet wint in Nederland steeds meer aan populariteit, maar het bedrag is nog beperkt vergeleken met dagbladen en vooral tv. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoekbureau Nielsen Media Research. Berry Punt van dat bureau in De Telegraaf: ”Deze reclame is minder statisch dan bijvoorbeeld die op televisie of in een dagblad. Doordat klanten er snel op kunnen reageren, denken bedrijven beter of behoeften in te spelen.”

Personeeel werven via wc-reclame in café

Het Amsterdamse reclamebureau OER werft personeel via reclame op populaire café’s in de hoofdstad. En het werkt ook nog, want leverde al tientallen reacties op. Goed personeel is schaars, zegt het bureau. De actie is niet alleen effectief, maar ook nog eens goedkoop.