Personeeel werven via wc-reclame in café

Het Amsterdamse reclamebureau OER werft personeel via reclame op populaire café’s in de hoofdstad. En het werkt ook nog, want leverde al tientallen reacties op. Goed personeel is schaars, zegt het bureau. De actie is niet alleen effectief, maar ook nog eens goedkoop.
De advertenties hingen, zo meldt Het Parool, in café’s waar vooral creatieve jongelingen vaak komen. Belangstellende voor een baan bij OER konden een sms sturen naar een telefoonnummer dat op die advertenties vermeld stond. Vervolgens kregen ze een telefoontje en konden ze via een keuzemenu meer informatie inwinnen over de vacature.
Directeur Emile Stoverinck van het bureau vertelt Het Parool dat hij wc-reclame als een wapen wapen beschouwt in de strijd om het schaarse reclametalent in de hoofdstad. ”Het is moeilijk om aan personeel te komen”, zegt hij. Wat hem opviel was dat er ook buitenlandse reclamemensen reageerden. Die kwamen volgens hem niet af op advertenties in de vakpers.
OER had vier vacatures en heeft in totaal 12 medewerkers. Er zijn al twee mensen aangenomen.

Lees ook:Reclamecolumnist Bik op BNR Nieuwsradio over WikiLeaks: ‘Een gewapende veldslag in de communicatie’
Lees ook:Wervingsbureau ACA/JES laat cliënten personeel voor haar werven
Lees ook:Ditzo maakt getruukt reclame met Roemer-interview in Het Parool
Lees ook:Campagne: bond in VS wil boycot Goodyear-banden
Lees ook:Reclame speciale Run2Day-schoen 30ste Damloop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.