Felle kritiek op reclameplan voor geluidschermen langs Betuweroute

Om de Betuweroute, de spoorlijn die loopt van de Rotterdamse haven tot de grens van Duitsland (Zevenaar), rendabeler te maken wil de exploitant Keyrail de geluidschermen langs deze goederenspoorlijn gebruiken als reclameobject en zonnepaneelhouder. En dan vooral de schermen aan de zuidkant: de zijde die weggebruikers van de A15 kunnen zien én de zijde waar de zon op schijnt. Er is enthousiasme over de panelen, meldt De Gelderlander, mits ze automobilisten geen last van schittering krijgen. Maar reclame is een ander verhaal voor de gemeenten.  "Een reclamelint van Rotterdam tot de Duitse grens, dat zien wij absoluut niet zitten", zegt burgemeester Harry de Vries van Lingewaard. Overbetuwse wethouder Jan Walraven noemt het idee belachelijk. "Keyrail moet zich bezighouden met de exploitatie van de Betuweroute. Er moeten treinen rijden. Dat lijkt me belangrijker dan overal reclame te hangen. Te veel reclame leidt automobilisten af."

Lees ook:‘Filedieren migreren massaal naar het zuiden’ – inhaker
Lees ook:Winkeliers stappen naar rechter om verhoging reclamebelasting
Lees ook:Supermarktmanager Harry mag niet geïnterviewd worden van Albert Heijn
Lees ook:Gek wijf rijdt jongen omver in anti hard rijden-spot overheid
Lees ook:Klimaatverklaring per advertentie roept op tot daadkrachtig beleid in Parijs en meer

Eén reactie op “Felle kritiek op reclameplan voor geluidschermen langs Betuweroute

  1. Redactie, Michael

    Hè gelukkig, daar zijn ze. De fractie van de ChristenUnie in de Staten van Gelderland is tegen het plan reclameborden te laten plaatsen op de geluidsschermen langs de Betuwelijn. Zij vraagt Gedeputeerde Staten of er juridische of planologische mogelijkheden zijn dat te verbieden, meldt het ANP.
    De ChristenUnie vindt dergelijke borden vervuiling van het landschap en bovendien gevaarlijk voor het verkeer op de drukbereden snelweg. Rijkswaterstaat deelt de zorgen over de veiligheid, aldus de fractie.
    De ChristenUnie begrijpt wel dat de exploitant de metershoge, saaie betonwanden wil opfleuren, aldus Statenlid Pieter Plug. Daarom juicht de fractie het plan toe zonnepanelen op de wanden te plaatsen. Onderzoek moet echter uitwijzen of de reflectie van zonnepanelen niet eveneens verkeersonveilig is, zo houdt de ChristenUnie GS voor.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.