Gek wijf rijdt jongen omver in anti hard rijden-spot overheid

Veilig thuiskomen heb je zelf in de hand, behalve als dergelijke knotsgekke mensen achter het stuur gaan zitten.  Zoals in deze Nederland Veilig/Postbus 51 infomercial, met een dikke knipoog, van de overheid. De begeleidende statige tekst op YouTube: ”Met de boodschap Te hard in de bebouwde kom, daar zijn geen excuses voor is er een campagne ontwikkeld die bijdraagt aan het verminderen van het aantal automobilisten dat te hard rijdt op 30 en 50-km wegen. TV beïnvloedt de sociale norm, radio en outdoor veranderen rechtstreeks het gedrag van automobilisten.” Hier een lijpe man in tweede spotje. En een derde in deze serie, iets anders, met weer een ander excuus voor, enz. Het reclamebureau erachter is N=5.

Lees ook:Kleuterklas verpletterd in spotje tegen te hard rijden
Lees ook:Bob moet voor de feestdagen weer opdraven met z’n campagne
Lees ook:Hersenen twijfelen over ‘Rij met je hart’-campagne
Lees ook:‘Rij met je hart’ volgt I love-verkeerscampagne op
Lees ook:Snelheidsduivels naar eigen begrafenis in keihard spotje

Eén reactie op “Gek wijf rijdt jongen omver in anti hard rijden-spot overheid

 1. Paul Damsteeg

  Wij wonen in een woonerf.(gemeente Vught) Volgens mij gelden daar nog steeds de regels om stapvoets te rijden (<15 km/hr).Er zijn hier geen stoepen. Een aantal jaren terug heeft de gemeente het speelveld bebouwd. Zoals op zoveel plaatsen spelen kinderen daardoor minder buiten en anders alleen nog maar op straat. Ook de hele kleine kinderen vanaf 1,5 – 2 jr . In de praktijk wordt er veel te hard gereden en politie treedt niet op. Je houdt af en toe je hart vast,
  Het lijkt met dat
  1. Het goed zou zijn voor de veiligheid en de mogelijkheden om buiten op straat te spelen dat jullie het woonerf als zodanig met de daarbij behorende snelheidsbeperkingen sterk promoten
  2.In het spotje ontbreekt volledig de woonerf situatie met stapvoets rijden.
  3. Het is mooi zo'n spotje, maar de politie wil toch geen tijd aan handhaven besteden.
  mvg
  Paul Damsteeg

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.