Terugroepactie VW: defect handschoenenkastje (!) in Golf van 1974

Geen beste foto van deze ''Terugroepactie'' in de krant vandaag, iets mis met camera op mijn mobieltje. Wel een geestige advertentie voor Volkswagen. Onder terug- roepactie staat: Volkswagen Golf Type I Bouwjaar 1974. Hoeveel zullen er nog van rondrijden? VW wekt met deze advertentie natuurlijk de indruk dat het er veel zijn. Wat er mis mee is dan? ''Gebleken is dat het sluitingsmechanisme van het handschoenenkastje op lange termijn door trilling aan slijtage onderhevig kan zijn, wat in bepaalde gevallen mogelijk zou kunnen resulteren in een moeilijkere bediening van dit mechanisme.'' Haha, goeie grap. Valt mee, na bijna 34 jaar. (Misschien zoeken ze wel wat oude Golfjes om een … nieuwe reclame mee te maken).

Lees ook:OS Londen: campagne voor Olympische ‘geluids’-VW Up!
Lees ook:Waarschuwings/terugroepreclame Yokohama BluEarth autobanden
Lees ook:De bulldog die de sleutels van de VW Jetta-eigenaar opvrat
Lees ook:Wie anders? Bijna 50-jarige spotje Volkswagen Kever
Lees ook:Ingenieuze 130 kpu-inhaker gemaakt voor Top Gear-magazine

Eén reactie op “Terugroepactie VW: defect handschoenenkastje (!) in Golf van 1974

  1. Redactie, Michael

    UPDATE: Ik suggereerde het al, een grappig stuntje van VW en dat is bevestigd in het FD door een woordvoerder. De actie is een pr-stunt. De autofabrikant wil met de terugroepactie laten zien dat het kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. ‘We hebben vertrouwen in het merk en het product. Zelfs van een auto uit 1974 durven wij te beweren dat er weinig anders mee mis is dan mogelijke slijtage van het afsluitmechanisme van het handschoenenkastje.’
    Van het model uit 1974 zijn er nog enkele honderden in Nederland. ‘De auto is een icoon geworden. Hij wordt inmiddels ook massaal gerestaureerd door de liefhebbers’, aldus de woordvoerder in het FD.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.