OS Londen: campagne voor Olympische ‘geluids’-VW Up!

Ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Londen ontwikkelde Volkswagen een speciale versie van haar kleinste wagen, de Up! Uitgerust met technologie waarmee het mogelijk wordt de auto te laten rijden op (stem)geluid. ”Met dez e speciale uitvoering stelt Volkswagen supporters in staat zich juichend te kwalificeren voor een Olympisch ticket,” meldt Reclameweek. Van 27 juli tot en met 12 augustus vinden in Londen de Olympische Spelen plaats. Volkswagen, al 25 jaar de mobiliteitspartner voor Nederlandse Olympische sporters, gaat dit jaar op zoek naar de supporters die onze atleten nét dat beetje verder kunnen helpen. De campagne is van reclamebureau Achtung. Na Hap Holland Hap van Peijnenburg tijdens het EK Voetbal dus Up! Holland UP! van Volkswagen tijdens OS Londen. Een grappige commercial  is ook gemaakt. Meer details in de overlees.

Door als snelste een 100 meter sprint in de stemgeluid-aangedreven up! af te leggen, kunnen supporters zich naar Londen juichen. Van 18 tot en met 31 juli rijdt de speciale Up! door Nederland. Fanatieke supporters halen de Up! naar hun eigen straat door zich op te geven op uphollandup.nl.

De geluid-gedreven Volkswagen Up! is ontwikkeld door Volkswagen Nederland en werkt op basis van een decibelmeter in combinatie met een elektronisch gaspedaal. Het geluid van supporters wordt zo omgezet in beweging van de auto. Hoe harder er wordt gejuicht, hoe harder de auto rijdt. Vanwege veiligheid is de speciale Up! begrensd op 30 km/h en voorzien van een dubbele pedaal-bediening voor de bijrijder zoals in een lesauto.

Volkswagen is geen onbekende voor Nederlandse Olympische sporters. Het merk is al 25 jaar als mobiliteitspartner aan NOC*NSF verbonden. Op deze manier ondersteunt Volkswagen de topsporters in hun mobiliteit. De Nederlandse Olympische atleten rijden sinds deze zomer onder meer in de vierdeurs versie van de Volkswagen Up! Aldus Reclameweek.

Lees ook:Epke Zonderland om droom gestrikt voor spotje Volkswagen
Lees ook:Spits maakt reclame voor Heineken tijdens OS Londen
Lees ook:Donorcampagne ´Ja of Nee´ haakt leuk in op OS Londen
Lees ook:Rio-reclame voor Gazelle’s Olympic City Zen-fietsen van Oranje atleten
Lees ook:Sotsji: en nu even bijtanken adviseert sponsor VW

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.