Britse artsen willen ban op alle alcoholreclame en -sponsoring

De Britse Royal College of Physicians (RCofP) wil een verbod op alle alcohol- reclame en -sportsponsoring om het snel groeiende alcoholprobleem van de bevolking op te lossen. Dat meldt de Britse krant The Guardian. Het aantal doden in verband gebracht met alcoholconsumptie in het Verenigd-Koninkrijk is gestegen tot 8221 in 2004 (was 4144 in 1991), zegt de organisatie. Volgens artsenvoorman Ian Gilmore, voorzitter van de RCofP, moet in eerste de jeugd worden gevrijwaard van alcoholreclame, daarna

moet een totale ban volgen op alle uitingen, inclusief logo's op shirts van sporthelden. Sinds de openingstijden van cafés zijn verruimd aan de overkant van de Noordzee, is de hoeveel verkochte alcohol daar nog eens met 8 pct gestegen.

Het slaat volgens de Britse huisartsenvereniging nergens op als je de reclame voor ongezond voedsel gaat aanpakken, maar de promotie van alcohol op zoveel plaatsen toestaat. Gilmore vindt de prijs van alcoholische dranken ook te laag in zijn land. Een totale reclameban is nog niet haalbaar, erkent hij, maar men moet daar in ieder geval wel naartoe werken volgens de RCofP.

 

Lees ook:Britse reclame-uitgaven op internet overtreffen tv wellicht eind 2009
Lees ook:‘Goed voor ballen’-onderbroek in bizar Frans spotje
Lees ook:Kat gaat mee scuba diving, echt waar, in spotje How Stuff Works
Lees ook:Björn Born wil gevonden worden dankzij lust-reclame
Lees ook:Harde spotjes van Think! tegen alcohol in het verkeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.