Britse reclame-uitgaven op internet overtreffen tv wellicht eind 2009

Het is bijna niet te geloven, maar toch staat het er: de Britse reclame- uitgaven op internet gaan de uitgaven voor tv-reclame in dat land waarschijnlijk eind volgend jaar overtreffen. Dat melden in ieder geval het Interactive Advertising Bureau in het VK, PricewaterhouseCoopers en het World Advertising Research Centre. Als dat geen respectabele organisaties zijn, die zullen we dan maar geloven! De totale reclame-uitgaven op internet, dus inclusief reclame via Google, is vorig jaar in het Verenigd Koninkrijk met liefst 38 pct gestegen tot een waarde van 2.8 miljard pond sterling (en een aandeel van de totale reclame- markt van 16 pct in de tweede helft 07). Er zijn nu 32.5 miljoen mensen online in het VK. De gemiddelde breedbandinternetter is er wekelijks 16 uur (!) te vinden. De laptop-hausse aangezwengeld door snel dalende prijzen en tv-programma's die het kopen via online stimuleren versnellen de reclame-uitgaven richting online, evenals de opmars van breedband en de explosieve groei van sociale netwerken. Aldus het trio organisaties. Via IAB UK en Emerce.

Lees ook:Al in 2009 overtreft internetreclame uitgave aan tv-reclame in het VK
Lees ook:Onderzoek: ‘Internetreclame stijgt bijna 30 pct in 07′
Lees ook:‘Internet internationaal groter reclame-medium dan tv in 2016′
Lees ook:Vóór Groupon en ING: Zalando.nl grootste online adverteerder
Lees ook:‘Verzekeraars die het minst aan reclame uitgaven wonnen meeste klanten’

2 reacties op “Britse reclame-uitgaven op internet overtreffen tv wellicht eind 2009

  1. edwin

    Het was te verwachten dat de reclamewereld een inhaalbeweging ging maken, tieners zitten nu al meer tijd voor een Pc-scherm dan voor een tv-scherm

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    Zeker, maar ALS tv-uitgaven voor reclame worden overtroffen door online ergens in een west-Europees land is dat wel opzienbarend. In Nederland loopt tv dat ”gevaar” de komende vele jaren niet, beweren deskundigen nog steeds. Benieuwd hoe het zich hier ontwikkelt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.