Ramon Beuk maakt reclame voor Lidl-wijn op RTL4

Lidl heeft televisie herontdekt als reclamemedium, naast de bekende dagblad- advertenties en folders. Maar niet de reclameblokken, maar het populaire in-programme sponsoring. Ten behoeve van wijnmarketing. In de hoofdrol Ramon Beuk, de kok die bijna nog meer van commercie weet dan van koken. Afgelopen zondag was al op RTL4 de eerste aflevering over Duitse wijn te zien, i.s.m. Wereld Wijnen (vanwege die te lenen naam alleen?) Zondag a.s. om 17.00 uur wordt Lidl’s thuisland verruild voor Down Under, en is Australische wijn aan de beurt.  Leuk bedacht is dat Lidl er een soort ‘miniproeverij thuis’ van maakt. In de advertentie vandaag, en de folder van deze week, worden consumenten daarom opgeroepen om verschillende flessen van het te pluggen Lidl-merk Cimarosa te kopen.

Lidl Australische wijnenZe zijn spotgoedkoop dus daarom hoef je het niet te laten, al blijft het toch een (smaak)gokje. In totaal zijn er 8 afleveringen van Wereldwijnen en er vallen -uiteraard- prijzen te winnen, waaronder een wijnreis naar Zuid-Afrika. Proefwijnen en deelnamekaart liggen uiteraard te wachten in Lidl-filialen. Heel commercieel allemaal, maar dit soort programma’s brengt veel meer mensen in contact met een vaak heerlijk, niet te duur drankje; goede promotie dus. Van mij mag het. Hier wordt ook geen sluikreclame bedreven, want het RTL4- programma maakt duidelijk dat Lidl erachter zit (en het is ook de commerciële omroep niet waar).

Lees ook:Lidl komt nu met advertorial als reclame-uiting in de media
Lees ook:50 châteauwijnen gaan in de reclame bij Lidl
Lees ook:De Sonja Bakker’s deel 3 met gratis app exclusief bij Lidl-advertentie
Lees ook:Terugroep reclame voor onveilige ‘Volito’ vouwbare rollators Lidl
Lees ook:Albert Heijn start 3-daagse superdeals meldt advertentie

Eén reactie op “Ramon Beuk maakt reclame voor Lidl-wijn op RTL4

  1. B.C. Adamus

    He he…. ‘k heb net je programma gezien. Vond het een leuk informatifief programma. Zeker als je het aan een leek wil overbrengen. Je noemt in volgelvlucht de belangrijkste punten om wijnen te kunnen onderscheiden.

    Het enige wat me opviel is dat je herhaaldelijk heb zegt dat vet ervoor zorgt dat je het stroefe gevoel op je tanden kwijt raakt. Maar dat komt niet door het vet…. maar door eiwit. Hoe stroever de wijn. Hoe meer eiwit het eten zou moeten hebben om te kunnen matchen. Of het liefst het eten aan te vullen.

    Hoop dat je hier wat aan hebt. Suc6 met je programma!!

    Birney

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.