Te Amsterdams? Ajax, AZ en Feyenoord krijgen eigen Amstel-bierblik

En ik maar denken dat Amstel als biermerk voor zoiets te nauw gekoppeld is aan de hoofdstad. Niet dus, blijkt. Want supporters van Ajax, Feyenoord en AZ kunnen vanaf 24 augustus een Amstel-biertje drinken uit een eigen clubblik, lees ik op de Adformatie-site (bron: ANP). Sponsor Amstel brengt vanaf die datum ruim een miljoen blikken op de markt met een ontwerp geheel in de stijl van de clubs. De blikken van een halve liter worden verkocht in de supermarkt. Het ANP: AZ had dit in april de primeur van een eigen bierblik (links). Toen de club kampioen werd, bracht Amstel die in een oplage van 300.000 blikken op de markt in Noord-Holland. Maar, reageert Bart van Oosterhout, over de primeur van AZ: ”Prima & leuk initiatief van Amstel, maar van een primeur is geen sprake. Bavaria heeft reeds in 2002 (PSV) en vorig jaar (SC Heerenveen) speciale club-bierblikken ontwikkeld en op de markt gebracht.” En Joost zegt: ”En in mijn Ajax blaadje wordt door Amstel altijd geadverteerd met een Ajax bierblik uit de jaren zeventig. Het is dus zo oud als Methusalem…” En tenslotte Leo van Klaveren: ”Dat zullen de supporters van Feijenoord en PSV leuk vinden. Amstel… Amsterdam… dus… Ajax. Auw.”

Lees ook:Ajax bedankt Bobby Haarms paginagroot in de krant
Lees ook:Even reclame maken voor Adidas’ nieuwe Ajax-voetbalshirt
Lees ook:Speciaal kampioensschaal-blikje van Ajax sponsor Amstel
Lees ook:Inhaker Amstel-bier slim aangepast aan kampioenschap Ajax
Lees ook:Ajax-partner Amstel haakt in in Amsterdamse krant (maar in Arena wordt gewoon Grolsch-bier uit Twente geschonken)

Eén reactie op “Te Amsterdams? Ajax, AZ en Feyenoord krijgen eigen Amstel-bierblik

  1. Jamie

    Auw voor ajax en amsterdam, want hun brouwer kiest al jaren voor Feyenoord en de Kuip. De eigenaar is zelfs Feyenoord fan riep ie nog vorige keer toen ze met Amstel in de kuip waren. Hahahaha

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.