The Launch Company wint Van Speijk Marcom Innovatie Prijs

The Launch Company van Hans Germeraad en Bart Bijnen, dat startende ondernemers op een hoogst originele manier ondersteunt bij het bekostigen van hun reclame-inspanningen, heeft gisteravond in de Industriële Groote Club in Amsterdam de Van Speijk Innovatie Prijs 2008 ontvangen. Die prijs gaat jaarlijks naar de meest innovatieve ondernemer in de communicatiesector. Launch Company’s oprichters ontvingen kregen de prijs met cheque van  € 5.000 uit handen van  juryvoorzitter prof. ir. Wim Dik (ondergetekende was lid van de jury). Lees verder voor  de opmerkingen over de Hilversumse winnaar in het juryrapport.

De winst van The Launch Company is volgens het juryrapport onbetwist: ‘Een fraai, innovatief en doordacht ondernemersconcept, dat startende ondernemers helpt bij het realiseren van hun communicatieplannen, terwijl ze nog geen middelen hebben. De waarde van de communicatie wordt achteraf bepaald op basis van gemeten criteria en iedere partij, dus ook de media zelf, deelt in het risico of de opbrengst. Daarnaast voegt het ook extra media omzet toe aan de sector. Dit slimme concept past ook goed in de tijdgeest waarbij het voor startende ondernemers lastig is om krediet te krijgen. Het concept richt zich op de gehele keten, is creatief bedacht en laat alle partijen delen in het succes of verlies. En dat getuigt van lef.’

De Van Speijk Innovatie Prijs is een initiatief van de stichting Auspiciën. Deze stichting treedt, in samenwerking met andere branche- en sectororganisaties, graag op als aanjager van innovaties door en voor ondernemers in de communicatiesector. Partners in 2008 zijn Stichting Grafi-Media, Stichting SpinAwards, iMMovator, Accenture Innovation Awards en Media Werk Groep.

Lees ook:Upload Cinema winnaar Van Speijk Communicatie-innovatieprijs 2009
Lees ook:Gratis mobiel internet ondernemers in ruil voor telefoonbanners
Lees ook:KvK meldt MKB Innovatie Top 100 2016 bedrijven in advertentie
Lees ook:Nieuwe Duitse ‘McBio’-fastfoodketen gelanceerd zonder reclame
Lees ook:IKEA’s ‘Begin thuis cateringbedrijf’-spotje plus tips voor startende ondernemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.