‘’YouTube voor mkb-ondernemers” van start als promotiemedium

Morgen start het zakelijke videoplatform TV4Business (TV4B.com) dat zich richt op de zelfpromotie van middelgrote en kleine ondernemers. Eerst in Nederland, de komende weken ook in vijf andere Europese landen en Ame rika. 'Eigenlijk zijn we een business YouTube ', zegt oprichter Edo van Santen van het Almaarse bedrijf in het FD. 'Maar het risico bij YouTube is dat jouw video tussen de onderbroekenlol komt te staan en dat moet je als serieuze ondernemer niet willen.' Voor euro 25 per maand staat deze met zijn bedrijfsvideo op TV4B. Van Santen denkt aan bedrijfspresentaties, trainingen, vacaturefilmpjes en persconferenties. Niet direct het soort materiaal

waar het grote publiek op af zal stormen, aldus het FD. Het zal zich moeten bewijzen, aldus Van Santen. 'Bedrijven moeten zelf hun filmpje promoten, en wij zullen adverteren bij Google .'

Niettemin verwacht de ondernemer binnen drie maanden geld te gaan verdienen. 'De doelstelling is drieduizend filmpjes eind dit jaar en twaalfduizend het jaar erop.' Nog voor de start hebben zich tachtig bedrijven gemeld. 'Vaak ook omdat ze die filmpjes dan ook op hun eigen site kunnen laten zien, terwijl de bandbreedte en technische capaciteit van ons af komen.'

Als straks partijen als YouTube zich ook op ondernemers gaan storten, heeft hij serieuze concurrentie, beseft Van Santen. 'Daarom wilden we absoluut de eerste zijn. Als ik straks een promillage van de markt heb, ben ik gelukkig.'

 

Lees ook:Douwe Egberts leent reclamebureau uit aan ondernemer in promotie koffiesystemen
Lees ook:Wedstrijd: ondernemers maken eigen ‘Even Apeldoorn bellen’-filmpje
Lees ook:Stemmen op 52 bedrijven voor Business Succes Award 2014
Lees ook:Mooi 2012 voor bedrijven met groene voornemens (wenst Eneco)
Lees ook:‘Sun’s gratis YouTube-filmpjes wordt misschien hype’

Eén reactie op “‘’YouTube voor mkb-ondernemers” van start als promotiemedium

  1. Redactie, Michael

    Emerce voegt dit nog toe: ”De beelden zijn niet alleen te bekijken op de portaalsite zelf, maar belangstellenden kunnen de video ook gratis in hun eigen site verwerken. Daarvoor hoeven ze slechts wat HTML-codes te kopiëren. Van Santen: “Onze beeldkwaliteit is beter dan die van YouTube en de bedrijfspagina’s zijn goed vindbaar via zoekmachines. Dat onderscheidt ons (ook) van YouTube.”

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.