C&A roept leren babyschoentjes terug in advertentie

Heel opvallend, in ieder geval in de wakkere krant vandaag, wordt een terugroepactie van C&A, van leren babyschoentjes geadverteerd. Ik zag de kleurige advertentie niet in b.v. de Volkskrant vanochtend, dus zullen Volkskrantmoeders zullen wel niet shoppen bij die winkel, ahum. De schoentjes hebben geen merk, dus zijn goed zichtbaar afgebeeld -dit in tegenstelling tot de gewone terugroepadvertenties- en waren van begin september 2010 tot eind januari 2011 verkrijgbaar in de winkel. Wat voor schade ze kunnen berokkenen vanwege de aangetroffen stof Chroom 6 -aan baby of milieu als ze kapot of

afgedankt zijn- staat er niet in. Wat googelen op de stof levert geen betrouwbare bron met info op. In de advertentie staat wel: ”Bij chemisch onderzoek is een stof, die ontstaat bij het looien van leer (Chroom 6) ontdekt in babyschoentjes die door C&A zijn verkocht. Dit is niet in overeenstemming met de kwaliteitseisen die C&A stelt.” Het bedrijf biedt netjes zijn excuses aan in de advertentie vandaag. Meer info over de terugroepactie HIER. Daar zijn o.m. nog grotere foto’s van de schoentjes te zien en een servicenummer voor meer informatie: 0900-8010

Lees ook:Dure warmtepompdrogers voor de was in de reclame bij Milieu Centraal
Lees ook:Terugroepactie VW: defect handschoenenkastje (!) in Golf van 1974
Lees ook:Terugroepactie Trekpleister-douchegel gemeld in advertentie
Lees ook:Brandgevaar: Philips roept inklapbare haardrogers terug
Lees ook:Reclame voor Week van de Energierekening, die is er ook

3 reacties op “C&A roept leren babyschoentjes terug in advertentie

  1. Dennis

    Volgens mij is het deze stof: http://en.wikipedia.org/wiki/Hexavalent_chromium

    Carcinogeen door inhalatie. Het kan dus kankerverwekkend zijn indien ingeademd. Dat zetten ze natuurlijk liever niet in de advertentie.

    Onze kleine heeft ook van die slofjes. Aangezien babies van alles in hun mond stoppen: vandaag meteen maar terugbrengen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Dennis

      De schoentjes hadden de verplichte kwaliteitscontrole die altijd wordt uitgevoerd vóór levering aan C&A met succes doorstaan. Deze verplichte tests voldoen aan de wettelijke normen en aan onze – nog strengere – interne normen. Mogelijk is het aangetroffen chroom VI het resultaat van een later opgetreden oxidatie van chroom III, een zout dat standaard gebruikt wordt bij het looien van leer. We denken dat het nu aangetroffen chroom VI het gevolg is van oxidatie die is opgetreden na de controle. Het is echter nog niet definitief vastgesteld wat precies de oorzaak hiervan is.

      C&A zelf houdt het op een mogelijke allergische reactie:
      Volgens chemische deskundigen kan chroom VI een allergische reactie veroorzaken wanneer het in contact komt met de huid; chroom III doet dit niet. Deze tekortkoming van het product kwam aan het licht bij speciale testen die zijn uitgevoerd op initiatief van een Duits consumententijdschrift.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.