Heineken’s WK-Pletterpet eerbetoon aan Z-Afrikaanse traditie

[Zie ook 'oordopjes'viral] Hier is dan… de Pletterpet. Er is lang gespeculeerd over met welk WK-gadget Heineken gingen komen. De verwachtingen van de brouwer’s ‘hoofdsponsorschap’ waren na eerdere successen van de Luidsprekerhoed, Jagershoed en de TROM-PET hoog. Mijn reactie: mwah, de boog kan niet altijd gespannen blijven. Reinoud Wolff, Marketing Manager Heineken: ”De Pletterpet is een eerbetoon aan een mooie traditie in het Zuid-Afrikaanse voetbal maar vanzelfsprekend wel met een Nederlands tintje en een Heineken-knipoog.” Bijgaand de uitleggerige Pletterpet-commercial (een tweede viral, niet voor tv, vormt het volgende bericht over de Pletterpet). En alles komt weer uit de koker van reclamebureau TBWA\Neboko. Via Heineken. Meer details, o.m. over beschikbaarheid en kosten,  in overlees.

Op maandag 24 mei introduceert Heineken de WK2010-promotie: de Heineken Pletterpet. Is vanaf volgende week verkrijgbaar bij supermarkten en slijterijen, consumentenadviesprijs €10,99 (inclusief 8 blikjes Heineken). De Pletterpet (Zuid-Afrikaans voor veiligheidshelm) is geïnspireerd op de Makaraba. De Makaraba (ook wel geschreven als Makarapa) is een uitvinding van Alfred Baloyi. Aldus Heineken. De Makaraba is een met de hand uitgesneden en beschilderde mijnwerkershelm en behoort tot de standaard uitrusting van de Zuid-Afrikaanse voetbalsupporter. ”De Heineken Pletterpet is de Nederlandse variant van de Makaraba, inclusief een via een toeter brullende Oranjeleeuw.” Supporters kunnen de Pletterpet personaliseren met het bijgeleverde ‘Pletterpet-sticker-alfabet’.

In de commercial (vanaf 24 mei op TV, nu dus hier te zien) is een hoofdrol weggelegd voor Alfred Baloyi, ”bedenker van de Makaraba en inspirator voor de Heineken Pletterpet.” Op Heineken.nl kan vanaf 24 mei het spel ‘Pletterpetje op, Pletterpetje af’ worden gespeeld en een reis naar Zuid-Afrika gewonnen worden, inclusief een bezoek aan Nederland-Japan (19 juni).

Lees ook:Makaraba-bedenker Baloyi in NL op uitnodiging Pletterpetters
Lees ook:Oordopjes! Als Duitse reactie op Pletterpet van Heineken …
Lees ook:Heineken lanceert voetbalfans met een kanon naar de ‘Secret Final’
Lees ook:Zuid-Afrikaanse jongeren en waarde sport centraal in ‘We Are Who We Become’-infomercial
Lees ook:Hoe VW heet water krijgt in anti-namaak advertentie

0 reacties op “Heineken’s WK-Pletterpet eerbetoon aan Z-Afrikaanse traditie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.