Wervingscampagne personeel justitiële inrichtingen

Dienst Justitiële Inrichtingen van het Ministerie van Justitie is gestart met een grote mediacampagne om nieuwe medewerkers te werven. Op korte termijn zijn zeker 600 beveiligers en 175 begeleiders nodig voor het werk in de gevangenissen, detententie- en uitzetcentra, jeugdinrichtingen en tbs-klinieken. Het motto van de campagne, die loopt tot voorjaar 2007, is: ‘Werken met gedetineerden vraagt om een scherpe blik’. Doel

ervan is om mensen enthousiast te maken voor het werken met gedetineerden, jongeren, tbs-gestelden en vreemdelingen, meldt het persbericht.

De Dienst Justitiële Inrichtingen heeft de komende periode vanwege natuurlijk verloop onder het personeel en voorgenomen capaciteitsuitbreidingen extra personeel nodig. In de campagne wordt ingespeeld op de alertheid die elke medewerker bij DJI nodig heeft om het werk goed te kunnen doen. In drie tv-commercials wordt de kijker getest op de vraag of hij of zij beschikt over de noodzakelijke ‘scherpe blik’. Meer informatie via de site.

Lees ook:Gevraagd voor werk in de bak: pedagogisch professionals (spotje)
Lees ook:Publieksprijs beste buitenreclame-affiche van exploitant JCDecaux
Lees ook:”The best of Holland” – publiek stemt op reclame uit dagblad Metro
Lees ook:Vanavond surveilleert Sonja in de binnenstad-advertentie
Lees ook:Conducteurs en machinisten gezocht in advertentie NS

2 reacties op “Wervingscampagne personeel justitiële inrichtingen

  1. VerdonkereMaan

    Nou, dat komt dan lekker uit, als de nieuwe kamer dat generaal pardon aanvaard. Als die groep van 26.000 azielzoekers wordt vrijgelaten op verzoek van Bos dan hoeven ze bij justitie niet zoveel toezichthoudes meer te werven… Volgens Verdonk gaat het trouwens om heel veel minder azielzoekers. Sociale zaken kan de beurs in ieder geval weer opentrekken!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tom

    Dat is inderdaad een goed plan. Sluit de meeste uitzetcentra, en stel de vrijgekomen toezichthouders en begeleiders elders aan. Misschien ook een idee om de asielzoekers om te scholen tot begeleiders. Als ervaringsdeskundigen en mensen die de taal goed spreken zou dit een goede start en basis kunnen zijn om een leven in Nederland op te bouwen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.