Philips met meer ‘anti reclame-reclame’ op tv in VS

Philips ziet het helemaal zitten, met z’n nieuwe, aparte manier van reclamemaken op televisie in de Verenigde Staten. Moge die aanpak snel overwaaien naar Europa. Het bedrijf geeft 2 miljoen dollar aan NBC om onder meer een week lang exclusief te adverteren op onder meer het goed bekeken NBC Nightly News. Dat betekent maar drie (Philips)commercials in plaats van normaal 14. Die extra redactietijd wordt gebruikt om de nieuwsrubriek langer te maken. In een

artikel in de New York Times noemt de marketingdirecteur van Philips Electronics North America commercials eindelijk eens gewoon wat ze zijn, onderbrekingen. Eric M. Plaskonos: ‘Door het aantal onderbrekingen tijdens het programma te verminderen, kunen we demonstreren wat simplicity betekent.’ De anti-reclame reclame van Philips!

Philips sloot vorig jaar october ook al een vergelijkbare deal met het ‘’60 minutes’’-programma op CBS, in het kader van de Sense and Simplicity-campagne.
Als onderdeel van het nieuwe contract met NBC zullen ook het Today-programma en NBC’s digitale weer programma profiteren. Eerder werd ook een deal met de Wall Street Journal Online (zie hier).

Er kleeft ook iets dubieus, vind ik, aan een onderdeel van dat reclamecontract met NBC (dat mogen ze daar dus ook houden). In het tv-programma ‘’The Big Idea’’ zal presentator Donny Deutsch live een Philipscommercial voorlezen. Dat is volgens de NYT de eerste keer dat Deutsch zoiets doet, terwijl hij toch aardig ervaring heeft met commercials: hij is ook de chairman van Deutsch, een groot Amerikaanse reclamebureau…

Lees ook:Sponsoring WSJ.com: innovatieve reclame Philips
Lees ook:Wolf of Wall Street, reclametrailer met Leonardo DiCaprio
Lees ook:Gordon Gekko/Michael Douglas-spot helpt strijd FBI tegen financiële fraude
Lees ook:Mediagiganten VS overwegen concurrent van YouTube
Lees ook:Lacee’s nieuw kookprogramma RTL lange reclamespot Philips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.