Natuur & Milieu-reclame voor petitie benzineverbruik auto’s

”Auto’s worden gelukkig steeds zuiniger. Dat is goed voor het milieu én voor onze portemonnee. In de praktijk zijn nieuwe auto’s echter een stuk minder zuinig dan de fabrikanten beweren. Het verschil kan oplopen tot wel 50%.” Zegt Natuur & Milieu, dat vandaag een actie start en oproept om een petitie erover te ondertekenen, die naar minister Kamp van EZ en staatssecretaris Mansveld van Milieu gaat. Gevraagd wordt om wetgeving, zodat ‘Natuur en Milieu benzineverbruikrealistische informatie’ beschikbaar komt voor de consument door de publicatie van een ‘Nederlands praktijkcijfer.’ N&M: ”Alleen al voor de auto’s die verkocht zijn tussen 2008 en 2011 betalen we per jaar zo’n 1,1 miljard euro meer aan brandstof en stoten we ongeveer 1,9 Mton CO2 per jaar extra uit.” Zie het hele petitiebericht van N&M in de overlees.

Natuur & Milieu licht petitie-behoefte als volgt toe: ”Het officiële verbruikscijfer staat ver af van de praktijk. Dat komt deels doordat dit tot stand komt in een laboratorium en niet op straat. Maar in toenemende mate komt dat doordat fabrikanten geleerd hebben om slim gebruik te maken van de mogelijkheden om in de test lage verbruikswaarden te realiseren en technieken toepassen die in de test een veel grotere besparing opleveren dan in de praktijk.

”Fabrikanten zijn in Europees verband verplicht om dit cijfer te publiceren. Wij vragen u echter om daarnaast voor Nederland de regel in te voeren dat er óók een realistisch, Nederlands praktijkcijfer gepubliceerd wordt, zodat een automobilist een goed geïnformeerde keuze kan maken.

 

Een praktijkgerichte, nieuwe test

”De verplichte test die auto’s moeten doorlopen is zwaar verouderd. De wereldwijde, nieuwe test (WLTP), die waarschijnlijk in 2017 wordt ingevoerd, lost dit probleem slechts ten dele op. Wij vragen u om er voor te zorgen dat deze test zodanig in de Europese wetgeving opgenomen wordt, dat het manipuleren van voertuig en testcondities voor betere testresultaten niet meer lonend is.
Daarnaast vragen we u mogelijkheden te onderzoeken voor andere manieren waarop consumenten kunnen worden voorzien van betrouwbare inschattingen van het praktijkverbruik.”

Zie ook.

PS  Goed blog, Reclamewereld?

Lees ook:Auto delen in de reclame bij Natuur & Milieu
Lees ook:Elektrisch rijden voor iedereen onderwerp petitie Natuur & Milieu
Lees ook:Gratis ThermoCard in reclame Natuur & Milieu
Lees ook:Natuur & Milieu kweekt ‘flexitariërs’ met vleesvervangers
Lees ook:Doggybag-campagne gestart door Natuur & Milieu

Eén reactie op “Natuur & Milieu-reclame voor petitie benzineverbruik auto’s

  1. Paul van der Cingel

    Fabrikanten moeten idd realistische tests gaan gebruiken en stoppen met al die trucjes om het gewicht te verlagen en afplakken. Ook zouden files moeten worden verdisconteerd. Maar de automobilist draagt zelf ook bij aan een hoger verbruik, snel optrekken, harder rijden dan toegestaan enz. Ik woon op het platteland en rijd vrijwel uitsluitend op provinciale en snelwegen, door rustig op te trekken, goed schakelen, en ver vooruit kijken slaag ik er al jaren in het brandstofgebruik dat de fabrikant opgeeft voor rijden buiten de bebouwde kom te halen, maar daar heeft iemand die in de stad woont natuurlijk niet veel aan. Succes!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.