Betaald door reclame: Bullseye wil gratis WiFi in 37 steden

Bullseye WifiDe start-up Bullseye WiFi zegt in de tweede helft van dit jaar te beginnen met de uitrol van een door reclame gefinancierde gratis WiFi-netwerk in 37 Nederlandse stadscentra. Dat duurt een jaar. Het bedrijf claimt dat Nederland hiermee het eerste land is in Europa dat al zijn grote steden met WiFi verbindt. Om er gebruik van te maken moet je een gratis app downloaden, je telefoon logt automatisch in als je in de buurt van een zender van het bedrijf komt, meldt directeur George Seton van het bedrijf in Elsevier. ”Eenmaal ingelogd geef je telefoon eens in de vier minuten een reclame-uiting weer. Dat duurt drie seconden. Op termijn willen we de reclame koppelen aan de plek waar je je bevindt. De app verzamelt verder geen persoonsgegevens.” Na de inlog is de eerste reclame-uiting te zien. Gebruikers hoeven volgens Bullseye WiFi alleen in te stemmen met de voorwaarden voor gratis en onbeperkt WiFi waarmee onder meer anoniem kan worden gesurft en gestreamd.

Seton zegt niet bang te zijn overbodig te worden door de introductie van snel internet via 4G over het draadloze telefoonnetwerk. ”Nee. In drukke gebieden is WiFi relatief snel. Het biedt ook een goede aanvulling.”

Bullseye WiFi komt voor uit een denktank van ondernemers, onder wie Seton. Bullseye WiFi zegt geen geld te vragen van steden of winkels in de binnensteden voor de aanleg van het netwerk meldt Telecompaper. Volgens Seton wil elke gemeente een WiFi-netwerk, maar is er geen geld heeft om er een aan te leggen en te onderhouden.

Benieuwd ernaar, klinkt goed. Hoe is het eigenlijk verlopen met die paar bedrijven die gratis mobiel bellen aanboden in ruil voor het accepteren van reclameboodschappen op je telefoon?

[PS]

Lees ook:Nederlandse primeur: gratis wifi hotspots op abri’s van CBS
Lees ook:Parkmobile haakt in op Oranjes’ parkeerprobleem
Lees ook:Na Ziggo en UPC: nu ook gratis WiFi voor KPN-klanten meldt reclame
Lees ook:Facebook wil geld verdienen en begint met reclame-video’s
Lees ook:Oxxio biedt overstappers gratis nieuwe iPad in advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.