Amsterdamse wethouder Asscher wil dat gemeente geen reclame meer maakt voor de Wallen

Het promoten van de Wallen als ‘spannend gebied’ op de citymarketingwebsite Iamsterdam.com moet stoppen. Dat zegt de Amsterdamse wethouder en loco-burgemeester Lodewijk Asscher (PvdA).Ik pleit al jaren voor een eerlijker beeld van de Wallen. Daarbij hoort dat de gemeente daar geen reclame voor maakt”, aldus Asscher, zo meldde onlangs dagblad Metro. Op de site worden de Wallen gepromoot

Asscher wil stop Wallen-promotie

 

als een spannend gebied “waar sekswerkers hun eigen vakbond, genoeg politiebescherming, frequente tests en professionele standaarden hebben”. “Potentiële klanten worden zo gestimuleerd en onterecht gerustgesteld”, stelde Diederik Boomsma van het CDA vorige week. “Uit onderzoek blijkt dat 50 tot 80 procent van de vrouwen hier niet vrijwillig werkt.”

De gemeente is medeverantwoordelijk voor de site die onderhouden wordt door Amsterdam Partners. Een publiekprivaat samenwerkingsverband tussen bedrijfsleven, (regio)gemeenten, en promotionele instellingen. Binnenkort gaat de gemeente in gesprek met de organisaties achter Amsterdam Partners om ervoor te zorgen dat de buitenlandse toerist via de website volledige informatie krijgt, stelt een woordvoerder van Asscher. “De informatie moet evenwichtig zijn. Een rondleiding over de Wallen promoten is prima. Maar er moet ook informatie staan over de transitie die de Wallen doormaakt en over dat wat daar gebeurt niet altijd in de haak is.” Asscher zet zich al jaren in om op de Wallen onder meer illegale en gedwongen prostitutie aan te pakken.

Verantwoordelijk wethouder Carolien Gehrels (cultuur) liet weten met Amsterdam Partners te willen gaan praten. Ze moet de teksten nog bekijken, maar “wat niet klopt, gaat er uit”. Amsterdam Partners heeft nog niet gereageerd, meldt Metro.


Lees ook:Red Amsterdam wil niet ook Den Haag redden meldt poster
Lees ook:Amsterdam tekent met GGD ‘Stop kindermarketing ongezonde voeding’ als eerste Nederlandse gemeente
Lees ook:Max Verstappen in spotje voor snel internet tijdens Overstappen Weken van Ziggo
Lees ook:IJshockeytoernooi Ice* Amsterdam aangekondigd in Metro-advertentie
Lees ook:Woningen aan toeristen verhuren prompt reclame-uiting gemeente Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.