De Telegraaf begint omroep Wakker Nederland met vp als advertentiepagina

De opening van de krant maar liefst, en binnenin nog een hele pagina, wat een gratis reclame voor het eigen nieuws vandag: De Telegraaf wil per 1 april a.s. een nieuwe publieke omroep beginnen onder de naam W NL, wat staat voor Wakker Nederland. Waarom ze zo láát op die gedachte komen is onduidelijk. Wellicht dat Powned van dochter bedrijf GeenStijl kansloos wordt geacht. TV-zender W NL moet dus minimaal 50.000 lezers hebben om in 2010 als ”politiek ongebonden” aspirant-omroep aan de slag te kunnen. Het vereiste lidmaatschap van €5,72 per jaar kan van het abogeld wordt afgetrokken, W NL is dus gratis voor de honderdduizenden Telegraaflezers. DT-hoofdredacteur Sjuul Paradijs: ”We vinden al vele tientallen jaren dat het stemgeluid van heel veel Nederlanders onvoldoende in Hilversum wordt gehoord.” Dat moet de omroep van de zwijgende meerderheid worden, dus. Dat wordt spannend, gezien de massale steun van ‘s lands grootste dagblad. Maar liever dit dan Powned.

Lees ook:Haal Floortje Dessing uit de lucht roept vraagt PowNed in advertentie
Lees ook:GeenStijl’s PowNed maakt schoon schip in Hilversum (vooralsnog in advertentie)
Lees ook:VPRO weer op zoek naar nieuwe leden (steun die omroep!)
Lees ook:Advertentie over PVV’s Meldpunt Oost-Europa kost Volkskrant lezers
Lees ook:VPRO sponsort de vooruitgang als onafhankelijk platform meldt ledenwervingsspotje

Eén reactie op “De Telegraaf begint omroep Wakker Nederland met vp als advertentiepagina

  1. Redactie, Michael

    GeenStijl/Powned reageert negatief op het nieuws van de plotselinge concurrent uit eigen huis: ‘Een nieuw bommetje onder het publieke bestel. De Televaag start namelijk een eigen publieke omroep, Stakker Nederland genaamd. Hoe zij op dit idee zijn gekomen? Simpel: ze hebben het domweg van ons afgekeken. Want je kunt ze veel verwijten daar aan de Basisweg, behalve eigen creativiteit. Het zijn net Japanners. Na Metro volgde Spits, na Marktplaats was daar opeens Speurders en na PowNed volgt nu dus Stakker Nederland.’

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.