GeenStijl’s PowNed maakt schoon schip in Hilversum (vooralsnog in advertentie)

Prachtige plek, achterop De Telegraaf, een hele advertentiepagina. Gratis natuurlijk, want de beoogde tv-zender Powned is een initiatief van GeenStijl en GS is, zoals bekend, dochter van de Telegraaf Media Groep (en nichtje van SBS, benieuwd of die ook reclame gaan maken voor de publieke bestelslopers). Dat kraakned wil dus publieke omroep worden (echt waar) en heeft tot 1 april (echt waar) de tijd om 50.000 leden te ronselen. De helft hebben ze al na twee weken, dankzij de eigen GS-reaguurders. In de advertentie, die verwijst naar de Pownedsite waar je lid kunt worden, worden in geestige taal 12 redenen opgesomd waarom je nu lid moet worden (hier te zien). Kort samengevat, ze confronteren en ”teisteren de macht”, letten op de centjes, zijn kritisch voor links en rechts, denken niet in hokjes, slopen Old Boys and Girls Networks. En. Ze houden van sport, gaan zelf programma’s maken (met die nepjournalist Rutger), zijn ”bijna gratis” (5.72 euro), dat teruggestort wordt met 25 cent rente als de benodigde leden niet zijn behaald.

PS Van mij mag Powned.tv er komen, maar dan alleen als alles, herhaal, alles wordt betaald door die 50.000 leden. Moet lukken met 572 euro per jaar per lid.

Lees ook:De Telegraaf begint omroep Wakker Nederland met vp als advertentiepagina
Lees ook:Haal Floortje Dessing uit de lucht roept vraagt PowNed in advertentie
Lees ook:SBS speelt Sinterklaas met gratis wervingspots omroep Max
Lees ook:‘Beleggen enige alternatief voor goede oudedagsvoorziening’ claimt Bull up-club in reclame
Lees ook:€50.000 boete: voetbalreclame Plus Supermarkten op Nickelodeon

2 reacties op “GeenStijl’s PowNed maakt schoon schip in Hilversum (vooralsnog in advertentie)

 1. Tim van den Dries

  “Moet lukken met 572 euro per jaar per lid.”
  Het is eenmalig 5,72 (los van het feit dat een jaar 12 en geen 10 maanden heeft haha).. Daarnaast zou ik het vreselijk oneerlijk vinden als pruts-omroepen KRO, VPRO, Llink of de geloofsopdring-TV van de EO wel subsidie krijgen, maar Powned als publieke omroep niet..

    /   Beantwoorden  / 
 2. Sjon

  Ieder ze mening, als je maar van de VPRO afblijft ;-)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.