‘God bestaat waarschijnlijk niet’ misschien ook campagne in Nederland

Drie humanistische organisaties gaan geld inzamelen om een atheistische actie te beginnen in Nederland. Op de bus, en eventueel ook op bushokjes en treinen, moeten slogans komen te staan zoals ‘God bestaat waarschijnlijk niet’.  Volgens initiatiefnemer drs. Floris van den Berg, bestuurslid van vrijdenkersvereniging De Vrije Gedachte, is het idee afkomstig uit Groot-Brittannië. Daar staat sinds enkele weken de leus op bussen ‘Waarschijnlijk bestaat God niet. Stop met piekeren en geniet van het leven‘. Volgens Van den Berg moet zoiets ook in Nederland kunnen, meldt het Nederlands Dagblad. Om medestanders de gelegenheid te geven geld te doneren, brengt hij vanaf volgende week de website www. buscampagne.nl in de lucht. De Engelse busreclamecampagne, inmiddels overgewaaid naar Washington, Barcelona en Madrid, heeft tot kritiek van christenen geleid. Zo wilde een gelovige Britse buschauffeur niet met een bus rijden met daarop atheïstische leuzen.
Of het in Nederland toegestaan is religieuze teksten op bussen aan te brengen, is onzeker, aldus het Nederlands Dagblad. In Amsterdam in ieder geval niet.

Lees ook:Kaartenstapelaar Bryan Berg heeft iets te bewijzen met de Lexus ES
Lees ook:Uitingen Meldpunt Discriminatie vooral homo-gericht
Lees ook:‘FrieslandCampina broedt op nieuwe Melk de Witte Motor-campagne’
Lees ook:God is er wèl, God is er niet-reclamestrijd gaat door op Londense bussen
Lees ook:Fatima Moreira de Melo reclamegezicht pokersite Pokerstars

11 reacties op “‘God bestaat waarschijnlijk niet’ misschien ook campagne in Nederland

  1. Arthur

    Dit lijkt mij wel wel iets voor een nationaal debat in Nederland – mag dat wel of mag dat niet. Gewoon doen. Dat is vrijheid van mening en kwetst niet (geloof ik).

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sjon Dip

    ‘Waarschijnlijk bestaat Allah dus ook niet. Stop met piekeren en geniet van het leven.‘ Mag van mij daarna op de bussen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Redactie, Michael

    Klachten over deze buscampagne zijn net in Engeland afgewezen door ASA, de reclamewaakhond daar. De slogan misleidt niet, is niet nodeloos kwetsend. En …of-ie niet klopt kan niet objectief worden vastgesteld, haha.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Wol

    Fraai dat gelovigen er nu zo snel bij zijn om te zeggen dat de openbare ruimte hiervoor niet geschikt is. Jarenlang heb ik bij de bushaltes de tekst “Ook al gelooft u van niet, God bestaat toch” kunnen lezen. Een tekst waarin de gedachten van niet gelovigen nota bene op zeer botte wijze worden verworpen!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Nic

    Het lijkt mij dat je meer effect en meer mensen bereikt als je erop zet Allah bestaat niet. Maar nee dat durven wij natuurlijk niet, want dat pikken Moslims niet en gaan dan meteen oorlog voeren. Dus doen we het maar bij de gelovigen in God.

      /   Beantwoorden  / 
  6. analog

    Waar kan ik zo`n poster krijgen?
    Als overtuigd atheist heb ik ook het recht mijn mening over religie uit te dragen!
    Mensen moeten niet zeuren over Moslims,het gaat hier over “Gristenen” die er een probleem van maken.(er zijn altijd mensen die het ergens niet mee eens zijn)

    We leven in 2009,de 21e.eeuw,mensen die geloven zijn daar vrij in,net als mensen die dat niet doen,dus wat is het probleem eigenlijk.

    leven en laten leven!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Tomass B

    Eindelijk een goede actie, die ook hard nodig is voor de vele gelovige heethoofden.
    Er is inderdaad geen God en ik weet het zo zeker als 2 x 2 vier is. De God waarin wij als mensen geloven als de olddaddy met een zoon [en geen dochter] is een sage van mannen en de bedoeling van deze auteur zal in zijn tijd bekend zijn geweest, maar in onze tijd volledig duidelijk. De gruwelijkste en gemeenste godsdienst is het christendom, ondanks alle mooie bedoelingen en woorden. Denk hierbij aan de geschiedenis. Gelukkig sluiten velen kerken hun poorten, omdat de mensen wijzer worden en zeker weten dat deze God nooit bestaan heeft en dat zijn zoon nooit is geboren. Het is een verzinsel van mannen, dat geleid heeft tot vreselijke ellende en onnodig leed door de eeuwen heen.
    Tomass

      /   Beantwoorden  / 
  8. Quentin

    Ik zou graag aan degene die dit heeft geschreven willen vragen of die persoon left heeft om de tekst te veranderen in “Allah bestaat waarschijnlijk niet”. Als hij niet durft te veranderen is hij dan voor mij een lafaard. Een verrader van zijn eigen ras (blanke ras) waar de christendom is begonnen voordat verspreid werd naar de andere werelddelen. Dan durft hij alleen de christenen te beledigen maar bang voor de moslims ( Islam).

      /   Beantwoorden  / 
  9. Koos

    Beste Quentin, waarom is iedereen die het met racisten eens is altijd gelijk ‘een lafaard’ en ‘een verrader van het blanke ras’ als hij het niet eens is met een racist? Kunnen jullie dan zo slecht tegen discussies? En als je ‘de christendom’ zegt in plaats van ‘het christendom’ ben je dan gelijk een blamage voor het blanke ras?

      /   Beantwoorden  / 
  10. jezus

    wij bestaan wel en de wereld zal het wetem ook. niemand kan om GOD, JEZUS EN MARIA HEEN, ook al proberen veel wereld leiders dat wel. maar ook het gewone volk kan er wat van. nou gelukkige kerst en een gezond 2010, liefde en respect GOD, JEZUS, en MARIA. ambassadeur VAN GOD DIE WEL BESTAAT.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.