Bondd biedt gratis telefoneren in ruil voor reclame op je pc

Gratis bellen in ruil voor reclame op je pc-beeldscherm: het is al eerder geprobeerd en mislukt. Toch denkt het Amsterdamse telecom- bedrijf Bondd.nl dat er een markt voor is. Bel- lers gebruiken hun eigen telefoonnummer. Dit vullen ze in op het beeldscherm, samen met het nummer dat gebeld wordt. De centrale computer van Bondd legt volautomatisch het contact. Speciale software, zoals bij Skype, is niet nodig, evenmin als extra apparatuur. ''Na- deel is dat de pc aan moet staan. En dat je tegen reclame moet kunnen,'' aldus Het Parool. Beperkingen zijn er ook.

Voorlopig laat Bondd zijn gebruikers twee keer per week gratis een telefoontje plegen. Dat aantal kan oplopen als zich voldoende adverteerders melden om het systeem te financieren. Er kan ook gratis gebeld worden naar het buitenland, maar zo'n gesprek mag hooguit tien minuten duren. Van mobiel naar mobiel houdt een gesprekje al na twee minuten op.

Oprichter Paul Alberts zegt dat er veel moeite in is gestoken de reclames zo min mogelijk irritatie te laten opwekken. De gebruiker moet zich registreren en enkele persoonlijke gegevens prijsgeven, zoals geslacht, leeftijd en voorkeuren. Aan de hand hiervan bepaalt de centrale computer van Bondd welke reclames iemand krijgt voorgeschoteld, en welke vooral niet. ''Wehkamp wil zijn reclame voor bh's liefst tonen aan dames boven de dertig, terwijl Coca-Cola juist jonge vrouwen onder de dertig wil bereiken,'' zegt hij tegen Het Parool.

Enkele adverteerders zijn er al, claimt Alberts, waaronder de LOI, l'Oreal, RVS, Samsung, Studieplan, TUI en Valess. Alberts hoopt ook geld te verdienen door de dienst te verkopen aan bedrijven, die kopers lokken door gratis bellen aan te bieden op hun eigen website.

Lees ook:Groene Amsterdammer gratis bij Het Parool a.s. zaterdag
Lees ook:Eindelijk: Blyk (gratis bellen voor reclame) komt eraan voor jongeren
Lees ook:Bellen in de EU zoals op de zaak ‘nieuw’ bij T-Mobile zegt advertentie
Lees ook:Gefinancierd door reclame: ‘Gratis krant KPN en PCM’
Lees ook:Bushokje biedt gratis zonnebrand als wapen tegen huidkanker

3 reacties op “Bondd biedt gratis telefoneren in ruil voor reclame op je pc

  1. sonja

    hoe kan ik bond in mn scherm zetten zonder te zoeken?

      /   Beantwoorden  / 
  2. karel zwaans

    Aangemeld en email gekregen: elke dag een keer gratis bellen. Geactiveerd en nooit meer iets ontvangen. Ook geen reacties op verzonden emails.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.