Gefinancierd door reclame: ‘Gratis krant KPN en PCM’

Telecomconcern KPN en PCM Uitgevers beginnen samen een nieuwe gratis krant, de vierde in Nederland, Dag geheten. Volgens het Algemeen Dagblad is er een principe akkoord- letter of intent – waaruit blijkt dat deze krant ook op de computer, tv schermen in treinen en op mobiele telefoons wordt gebracht en te beginnen met een (digitale) televisiegids. De gratis krant zou al in mei verschijnen. KPN en PCM geven geen commentaar

op het bericht. Volgens het AD heeft de centrale ondernemingsraad (COR) van PCM (nog) geen positief advies gegeven. Volgens betrokkenen wacht de COR eerst de reacties van de door PCM uitgegeven kranten, NRC, Trouw en De Volkskrant, af. Onderdeel van de samenwerking is het opzetten van een grote multimediale uitgeverij met drie werkmaatschappijen: Krant bv, Exploitatie bv en Online bv.

(foto ANP)

Lees ook:Twee Duitse kranten ten onder door gebrek aan reclame-inkomsten
Lees ook:Nieuwe cd Paul McCartney gratis verspreid met Engelse krant
Lees ook:Sail dankt ‘al haar betrokkenen,’ Amsterdam bedankt Sail
Lees ook:‘Bij gratis dagbladen mag reclame de voorpagina in beslag nemen’
Lees ook:Groene Amsterdammer gratis bij Het Parool a.s. zaterdag

2 reacties op “Gefinancierd door reclame: ‘Gratis krant KPN en PCM’

  1. gratis

    Het lijkt dat nu iedereen Metro’s gratis krant concept wil hanteren en de uitgevers bereid zijn om uitsluitend uit de advertenties te leven… De vraag is dan: worden straks alle kranten gratis?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Redactie, Michael

    @Gratis: een gratis antwoord gewenst, zeker? Nou, geen idee. Je stelt DE vraag die iedere uitgever van Nederland op dit moment bezighoudt. Alleen de beste of populairste kranten (betaald) zullen overblijven… Dat zijn er niet veel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.