ChristenUnie maakt reclame voor ‘gouden bikinidame’ Hunkemöller

Onbedoeld natuurlijk, maar de ‘'gouden bikinidame'' op de geplande Utrechtse promotie- poster van lingerieketen Hunkemöller haalt alle kranten, inclusief de voorpagina van De Telegraaf. Waarop lezers verder kunnen genieten van nieuwe onthullingen over Willem Endstra en Mink K. Dom, dom: de ChristenUnie in de Domstad maakt zich zorgen over die reclame die, 200 vierkante meter groot, aan een winkelpand aan de Oude Gracht moet komen te hangen. De partij, eerder in het nieuws in Den Haag vanwege zorgen om (echt) naakt als reclame in een gsus -etalage, vroeg het college

van burgemeester en wethouders in Utrecht om opheldering. Volgens Mirjam Bikker, fractievoorzitter van de partij, moeten vrouwen een volwaardige plaats hebben in de samenleving.,,We zijn jaren bezig geweest met de emancipatie van vrouwen. Zij moeten niet worden beschouwd als lustobject,'' aldus NRC.Next

De ChristenUnie wil van het college weten of het denkt op te treden tegen reclame-uitingen in de publieke ruimte die kwetsend zijn voor vrouwen. En Hunkemöller, zelf ongetwijfeld verguld met de reclame die de CH heeft geregeld, is het, surprise, surprise, oneens met de kritiek. ,,Het is geen blote dame. We zien haar niet als lustobject. Het is gewoon een mooie dame die geniet van een zonnige dag'', aldus een woordvoerster.

Lees ook:Roorda: ‘De vrouw is een lustobject en dat is maar goed ook’
Lees ook:Blote Do siert gevel in Kalverstraat als Hunkemöllers reclamegezicht
Lees ook:De Sylvie Collection van Hunkemöller in spotje Meis
Lees ook:ChristenUnie ‘gaat voor de verandering in Nederland’ (spot)
Lees ook:So naughty or so nice? Hunkemöllervraag in Kerstreclame

5 reacties op “ChristenUnie maakt reclame voor ‘gouden bikinidame’ Hunkemöller

  1. Henk

    De samenleving zit raar in elkaar. Enerzijds roepen dat vrouwen moeten emanciperen en gelijkwaardig zijn. Anderszijds nog steeds vrouwen als lustobject etaleren.
    Misschien valt deze poster nog wel mee, maar de ChristenUnie heeft hier wel gelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jos

    Het rare is nou juist dat heel veel vrouwen dit hedentendage enerzijds totaal niet kwetsend vinden maar anderzijds wel heel erg onzeker in hun eigen vel zitten omdat ze niet voldoen aan het beeld dat in de reclame voor ze wordt opgehangen. Dat vind ik de enige reden om dit kwetsend te vinden, dat het vrouwen (en mannen) weer kliesjee-bevestigend voorschrijft wat ze mooi moeten vinden. Als ze het zo bedoelen, heeft de ChirstenUnie wel een beetje gelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Pieter

    De kerk en de bijbel is voor degenen die daarin geloven, en niet voor niet gelovigen zeggen ze zelf. Dus hou in godsnaam je eigen kerkelijke regels binnen je eigen gemeenschap, en leg dit niet op aan anderen!

    We hebben na jaren vechten overeenstemmimgen bereikt over bloot, homohuwelijken, abortussen en euthanasie. Als de ChristenUnie dit niet wil moet ze deze regels hanteren binnen de eigen gemeenschap, en niet de staat ermee belasten.

    Kerk en Staat gescheiden houden!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Coen

    Hiervoor wordt gezegd dat de actie van Christenunie fout is omdat kerk en staat gescheiden moeten houden. Maar scheiding van kerk en staat wil nog niet zeggen dat een partij geen kleur mag tonen. Elke partij, ook de meest seculiere, gaat uit van een eigen ideologie en moraal, zo ook ChristenUnie.
    Dan zou het kabinet Balkenende ook nooit meer over normen en waarden kunnen discussieren.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Redactie, Michael

    Niemand zal de ChristenUnie het recht ontzeggen om te protesteren tegen Miss Bikini; het leuke van een democratie is dat ze hun zin alleen niet krijgen. Dus hoeven we ons voorlopig niet druk te maken over de scheiding van kerk en staat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.