De Snelheidsweter kent zijn snelheid beter-campagne

SnelheidsweterDe ‘Snelheidsweter ‘ is de nieuwe editie van de langer lopende campagne van de Rijksoverheid, in dit geval het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, gericht op snelheid binnen de bebouwde kom. Naast tv- en radiospotjes maken ook posters en de bekende borden langs de snelweg deel uit van de campagne, gemaakt door reclamebureau N=5. Vanaf mei wordt de campagne uitgebreid met online activiteiten. Afgelopen jaren richtte de campagne Snelheid in de bebouwde kom zich op de smoesjes die mensen verzinnen om toch te hard te rijden: ‘ik heb een belangrijke zakelijke afspraak’,

of ‘ik heb een date en ben heel zenuwachtig’. In de afgelopen jaren is het aantal Nederlanders dat aangeeft zich binnen de bebouwde kom aan de snelheid te houden gestegen van 79% in 2010 naar 86% in 2013 voor 50 km-wegen. Voor de 30 km-wegen is de toename zelfs 12 procentpunt, van 66% naar 78% over diezelfde periode.  Het bereik van de campagne is met 93% dan ook hoog, net als de gemiddelde waardering van een 7,9, aldus het ministerie in een persbericht dat, net als het reclamebureau, blij mag zijn met deze cijfers, met de eerdere kritiek op overheidscampagnes in het algemeen in het achterhoofd.

Lees ook:Samenwerkingscampagne ‘&’ scoort in dubbel opzicht
Lees ook:Gek wijf rijdt jongen omver in anti hard rijden-spot overheid
Lees ook:Postbus 51-campagne ‘filevermindering’ gestart op radio en tv
Lees ook:Nieuwe campagne gestart: ’30 minuten bewegen’
Lees ook:Tijdens overhoren, wifiën en gamen de ‘Afgesproken’-spotjes van Nix18

3 reacties op “De Snelheidsweter kent zijn snelheid beter-campagne

  1. denzel

    hoe heet het liedje dat jullie hebben gebruikt

      /   Beantwoorden  / 
  2. Piet Polletiek

    Er wordt een verkeerd beeld geven van hoe het niet moet met verkeersregels. Deze automobilist stopt ineens zo maar zonder noodzaak voor een vrouw met kinderwagen, die wil oversteken. Er is daarbij geen officiele voetgangers oversteekplaats in beeld gebracht. Er is n.l. een een trend gaande vooral hier in zuid Nederland om uit beleefdheid te stoppen voor degen die juist geen voorrang heeft en zonder noodzaak. Dit is n.l. ook strafbaar!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.