Energielabel woningen: Postbus 51-campagne VROM gestart

Het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieube- heer (VROM) is een uitgebreide Postbus 51-campagne begonnen over het energielabel. Met tv- en radiospots, een uitgebreide campagnesite en een voorlichtingsbrochure wordt eigenaren van woningen en ande- re gebouwen duidelijk gemaakt dat zij vanaf 1 januari a.s. bij verkoop of verhuur een energielabel moeten overhandigen aan de koper of huurder. Dat label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.

energielabel is te vergelijken met het label voor witgoed en auto's. Het label loopt van A tot en met G. Een woning met het groene A-label is het energiezuinigst en met het rode G-label het minst energiezuinig. Daarnaast staan op het energielabel mogelijke maatregelen om de woning energiezuiniger te maken vermeld.
Een gecertificeerd adviseur kan een energielabel verstrekken. Deze komt langs en doet een onderzoek in de woning, waarna het energielabel wordt vastgesteld. Bij het ministerie van VROM is via www.vrom.nl/energielabel een lijst van gecertificeerde adviseurs te raadplegen.
De voorlichtingscampagne loopt door tot eind december.

Lees ook:Merk Schiaparelli terug op Paris Fashion Week meldt promo
Lees ook:‘Next time, label it’ leuk circusspotje Brother Europe
Lees ook:Doutzen Kroes’ sensuele commercial voor cashmere-merk Repeat
Lees ook:Nieuwe Suzuki Swift gepresenteerd in dagbladadvertentie
Lees ook:Witte Noordpool-campagne WNF moet milieubewustzijn verhogen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.