Minister houdt donorcampagne NIGZ tegen wegens ‘onnodig bloot’

Minister Ab Klink van Volksgezondheid heeft een nieuwe NIGZ-reclamecampagne om orgaandonatie te bevorderen tegen gehouden – omdat er onnodig bloot in zat. Dat meldt de Volkskrant vandaag prominent op de voorpagina. Ook de voor- bereidingen van het bijbehorend reclamefilmpje zijn stopgezet. De gezondheids- organisatie moet nu in allerijl nieuw beeld gaan zoeken voor de door Roorda Reclame gemaakte campagne, die deze maand zou beginnen. Het foldermateriaal kan de prullenbak in. Een woord- voerder van het ministerie van Volksgezond- heid ontkent echter dat de politieke achtergrond van de nieuwe minister (Klink was eerder directeur van het wetenschappelijk instituut van het CDA) iets te maken heeft

met het besluit. De Tweede Kamerfractie van GroenLinks vermoedt dat CDA-er Klink (foto) heeft afgekeurd omdat er te veel bloot op staat. Fractievoorzitter Halsema vreest dat het te maken heeft met de fatsoensnormen van het nieuwe sociaal-christelijke kabinet. Zij heeft Klink schriftelijke vragen gesteld .

Officieel kreeg het NIGZ te horen te horen dat twee campagnefoto's ‘'niet passend'' zijn. Het probleem is dat de foto's niet overeenstemmen met de boodschap die de campagne moet uitdragen. ‘De minister zou de foto's wel hebben goedgekeurd als ze zouden worden gebruikt in een campagne tegen seksueel overdraagbare aandoeningen.' Op de twee foto's, gemaakt door fotograaf Krijn van Noordwijk, die stomverbaasd zegt te zijn, staan stellen afgebeeld die deels ontkleed zijn. Op het lichaam van een van de partners staat de tekst ‘Ik ben donorgeregistreerd. En jij?' afgedrukt.

Lees ook:Reclame elektronische sigaret SuperSmoker nu toch toegestaan
Lees ook:Voetbalvrouw Sylvie vd Vaart naar rechter om stripclubadvertentie VS
Lees ook:Klink: Nog onduidelijk of (alcohol) ‘buzzen’ vorm van reclame is
Lees ook:Belgische campagne met ‘rokende dieren’ stopgezet
Lees ook:Lindsay Lohan nieuwe reclamegezicht van campagne over doofheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.