Campagne ‘Daar kun je mee thuiskomen’ effectief

De verkeersveiligheidscampagnes 'Daar kun je mee thuiskomen' van het ministerie van Verkeer en Waterstaat hebben een positieve invloed op het rijgedrag van weggebruikers. Het aantal verkeersslachtoffers is mede daardoor gedaald, aldus het ministerie, meldt het ANP. Sinds 2003 heeft het ministerie jaarlijks vier campagnes met vaste thema's gevoerd onder de noemer 'Daar kun je mee thuiskomen.' Daaronder vallen Alcohol in het verkeer (Bob), Beveiligings-   middelen in de auto (gordels, kinderzitjes), Agressie in het verkeer en Fietsverlichting en reflectie. Meer dan de helft van de bevolking is bekend met de campagnes. ''De over de hele linie gunstige gedragsontwikkeling

 is in belangrijke mate toe te schrijven aan de combinatie van handhaving én voorlichting. In de nota Mobiliteit wordt aangegeven dat deze campagne-aanpak de komende jaren wordt voortgezet'', aldus het persbericht van het ministerie.

En wat betreft de effectiviteit gemeld – met verschillende slagen om de arm want makkelijk bewijsbaar is het allemaal niet- dat verkeersveiligheidcampagnes hebben gezorgd voor 52 minder verkeersdoden in drie jaar tijd. Nog eens 820 ziekenhuisopnames konden door het succes van deze campagnes voorkomen worden.

Lees ook:Bob moet voor de feestdagen weer opdraven met z’n campagne
Lees ook:Ben je Bob, zeg het hardop! ook bij het voetbal en tijdens zangavond zeggen spotjes overheid
Lees ook:Campagne kaart gevaren fietsen zonder licht aan
Lees ook:RVD over eigen werk: ‘Impact Postbus 51-campagnes verbeterd’
Lees ook:Schaatser Bob wordt ambassadeur Bob-campagne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.